Herkenbaar
thema Welkom Dienst met humor gebracht

U bent welkom grote Koning, met dit welkomstlied voor de dienst wordt niet alleen de Zoon van God van harte uitgenodigd, maar heet spreker Rob Favier ook de ruim vijfhonderd bezoekers aan de dienst in De Flambou van harte welkom. Hij geeft hen een momentje de tijd om met elkaar kennis te maken. De spreker heeft humor en gebruikt dit meer dan eens in zijn betoog.

Omdat Rob Favier zich kan voorstellen dat ’ie het samen met zijn band niet iedereen naar de zin kan maken met de muziek en de overdenking over het thema ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje’ heeft hij een breiwerkje meegenomen dat in de loop van de jaren een lengte heeft gekregen van ruim 36 meter. Hier worden enkele aanwezigen mee aan het werk gezet.

De mededeling dat er tijdens de collectie in deze Welkom Dienst voor het eerst gedoneerd kan worden met de telefoon via de app Givt, waarschuwt de zanger, entertainer en schrijver gekscherend dat het apparaat hee-eel hard gaat piepen wanneer de gift te laag is. Wederom gaat er een lachsalvo door de kerk. De stemming zit er in als er gezongen wordt: kom laat ons vrolijk zingen.

“Wanneer bij alle Nederlanders de deur open zou gaan, zouden veel problemen herkenbaar zijn”, stelt Favier die de schriftlezing over het schuitje haalt uit Matheus 14. Hierin worden Jezus’ leerlingen in hun boot geteisterd door de golven, ook wel te vergelijken met de problemen van het leven. Wanneer we – net als Petrus – onze blik richten op de golven, kunnen we kopje onder gaan.

De liedjes die Rob Favier en band gedurende de overdenking zingt, vertroebelen af en toe het zicht op de boodschap die hij wil brengen wel enigszins. Toch wordt het de kerkgangers duidelijk dat wanneer ze hun blik op God gericht houden, ze veilig zijn en Hij hen in de kraag vat op het moment dat ze het gevoel krijgen te verzuipen; de liefde van God is altijd groter dan wat je meemaakt.