Spreker Welkom Dienst wijst op genezing door goede woorden

De Flambou was tijdens alweer de tiende editie van de Welkom Dienst dan wel iets minder gevuld dan de vorige keer met publiekstrekker Kees Kraayenoord, ook tijdens deze dienst zat de kerk vol en kwam er publiek van ver buiten Surhuisterveen. De woorden van spreker Jurrien ten Brinke – die werd begeleid door de band Sera uit Drachten – waren beslist niet minder krachtig.

“Gemiddeld spreken we vijftienhonderd woorden per dag”, houdt Ten Brinke z’n luisteraars voor, wijzend op het thema van de ochtend: Woorden hebben kracht. Hij vraagt zich af of daar ook woorden bij zijn die je beter niet had kunnen zeggen. “Welke woorden in je leven hebben echt impact gehad? Hoeveel van deze woorden hebben je laten groeien en welke waren juist negatief?

De lelijke woorden zorgen vooral voor angst en onzekerheid, zo vertelde Ten Brinke in het licht van Psalm 141. Wanneer we zingen over liefde en goede woorden spreken, kunnen we de wereld juist veranderen, mooier maken, verbeteren. Wanneer heb jij voor het laatst een compliment uitgedeeld? Door goede dingen te zeggen, kunnen we genezing in de wereld brengen, zo luidde de boodschap.

Bijna zeshonderd mensen gingen met deze boodschap weer naar huis. Een echtpaar dat speciaal voor de Welkom Dienst al een aantal malen naar Surhuisterveen is gekomen, begint al bij de koffiecorner na de dienst met goede woorden: “Wat een geweldige diensten zijn dit en wat een jeugd zien we hier in de kerk, echt fantastisch!”