Archief 2019-2020

Welkom Dienst zondag 6 december

Fijn dat er op zondag 6 december weer een Welkom Dienst is in onze kerk, veel mensen kijken er naar uit! De dienst begint om 10.00 uur.

Spreker is Gert Visscher en Ate & Bertina Grijpstra zorgen voor de muziek! Helaas kunnen we (nog) niet met veel mensen samen komen maar ook online is de dienst te volgen via het Youtube kanaal van de kerk of via kerkdienstgemist.nl

Welkom Diensten zijn bijzondere, laagdrempelige en inspirerende diensten voor alle generaties. Ook als je nieuwsgierig bent, wellicht (bijna) nooit meer in de kerk komt, zijn deze diensten een aanrader.

Het thema van de dienst is ‘Wees niet bang, je gebed is verhoord’

Veel mensen - gelovig en niet-gelovig - bidden! Meestal wanneer het leven moeilijk is. Momenten van eenzaamheid, verwarring, pijn, ziekte, verlies van een geliefde. Dat is iets van alle tijden. In de Bijbel staan vele verhalen beschreven van gewone mensen zoals jij en ik. Mensen die ook moeilijke dingen in hun leven mee maakten. Gert Visscher laat tijdens de Welkom Dienst iets zien van bijzondere gebeden en momenten vanuit zijn eigen leven, maar ook vanuit levens van mensen uit de tijd rondom kerst, de tijd dat Jezus werd geboren.

Gert Visscher

Gert Visscher (1963) is getrouwd met Gwenda en vader van 3 kinderen; Dennis (1994), Kristi (1996) en Maiko (1998). Hij is geboren en getogen in Veenendaal maar woont al weer een hele tijd in Zwolle. Na in 1984 radicaal tot geloof te zijn gekomen is hij in 1985 naar Bijbelschool ‘In de Ruimte’ gegaan. Al snel kreeg Gert het verlangen om Gods woord en leven te delen met mensen. Hij is een inspirator en motivator.

Gert is een spreker die er geen doekjes om windt en iets wat krom is niet recht praat, want de Bijbel is duidelijk; “De waarheid zal u vrijmaken” Joh. 8:32. Dit mag hij echter graag combineren met de grote genade van God en met humor die hij vaak verweeft in zijn verhaal. “Ik wil graag Dé Spreker naspreken en alhoewel de waarheid soms hard is, is het hart van God nooit ver weg en die liefde en genade overstijgt alles.” aldus Gert Visscher.

Hij werkte bij YFC en in spreekt al meer dan 30 jaar in vele verschillende kerken. Gert gaf diverse trainingen en workshops met muzikanten in muziekteams van kerken. Daarnaast is hij een vurig voorvechter van het “maken van een verschil” met én voor hen die in armoede leven.

Ate & Bertina Grijpstra

Ate en Bertina zijn een duo afkomstig uit Buitenpost, ze zijn getrouwd en hebben drie kinderen. Muziek maken doen ze eigenlijk hun hele leven al, maar waar hun hart écht ligt, is in het aanbidden van God.

Als duo werken ze mee aan kerkdiensten, rouw en trouwdiensten maar verzorgen ze soms ook kleine/ intieme optredens. Ook in deze corona tijd proberen ze op verschillende plaatsen Gods liefde, trouw, troost en hoop over te brengen d.m.v. muziek.