Welkom Dienst met Rob Favier en Band

Op zondag 16 februari is er weer een Welkom Dienst in de Flambou in Surhuisterveen. Spreker op deze zondag is Rob Favier en hij verzorgt met zijn band ook de muziek!

Thema: ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje’
“Als mensen lijken we meer op elkaar dan we zouden denken. Zou het niet zo zijn dat als alle voordeuren in Nederland open zouden gaan, er vooral heel veel herkenning is? Wat dat betreft, zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Ook christenen kunnen ziek worden en tegenslag hebben. Maar hoe reageer je nu als Jezus naar je toe komt terwijl je al of niet in het schip zit? Wat zou je daar dan mee doen?”

Rob Favier
Rob Favier is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een fulltime band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. Zoals velen al eerder ontdekt hebben, heeft hij een geheel eigen manier van voorgaan/optreden: een mengeling van prediking en liedjes die zeer herkenbaar zijn en waarbij het humoristische aspect niet zelden een rol speelt. Toch doet dat geen afbreuk aan de diepe inhoud van zijn woorden: het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, vanuit het Grote Nieuws van God ontdekken wat we daarmee kunnen in ons dagelijks leven, een plaatsje vinden als gelovig mens in de huidige maatschappij.

Rob Favier verspreidt een ontspannen sfeer om zich heen. Daarom kan iedereen zich op z’n gemak voelen, of je nu randkerkelijk bent of juist alle diensten afloopt. Men noemt zijn – uitsluitend Nederlandse – teksten “zeer sterk”. De muziekstijl is niet goed te omschrijven: van pop tot luisterliedjes tot cabaret of ergens er tussenin. Favier komt op zeer veel verschillende gelegenheden en zingt voor allerlei soorten mensen: van kleine bijeenkomsten tot grote congressen, van kerkdiensten tot politieke debatten. Ook gaf hij met zijn band een aantal concerten in India, waar hij o.a. optrad voor de allerarmsten. Een aantal van zijn liedjes is in het Engels vertaald.

Naast het schrijven van zijn eigen repertoire werkt Rob ook in opdracht. Zo heeft hij o.a. geschreven voor verschillende omroepen en heeft hij diverse liederen uit het Engels vertaald. Ook schrijft hij regelmatig voor andere artiesten. Tevens heeft hij enige koorliederen gemaakt. Verder verzorgt hij een maandelijkse column in het Friesch Dagblad en twee overdenkingen per week voor Groot Nieuws Radio. Ook heeft hij al vijf keer de Christelijke Oudejaarsconference verzorgd, waarvan een aantal is uitgezonden door tv-zender Family 7. Hiervan zijn ook dvd’s verschenen. De oudejaarsconference 2019 is wederom door hem geschreven en uitgevoerd.

In 2019 is ook Robs nieuwste album verschenen: ‘Niet Vanzelfsprekend’. Verder heeft hij nog zes cd’s gemaakt, twee boeken geschreven en er is een songbook met 21 liedjes van zijn hand uitgegeven.

Wees welkom op zondag 16 februari tijdens deze bijzondere Welkom Dienst. Fijn als je familie, vrienden en bekenden mee neemt! Vanaf half 10 staat de koffie klaar. We beginnen om 10 uur. De kinderen van 4 – 12 jaar kunnen naar hun eigen kinderkerk en oppas.