Archief 2019-2020

Renovatie hal van start

Het zal niemand zijn ontgaan dat de afgelopen weken een begin is gemaakt met aanpassing van de hal en entree van De Flambou. Met bouwbedrijf Van Dijk b.v. zijn vrijwilligers inmiddels weer enthousiast aan de slag gegaan met de werkzaamheden. In de hal is sprake van nogal wat achterstallig onderhoud. Dat is vooral goed te zien aan de vloer. Ook de traptreden bij de entree aan de Groningerstraat vertonen scheuren en moeten tegelijk met de kozijnen en de deuren worden vervangen. De nieuwe entree wordt in zekere zin vergelijkbaar met de entree van De Lantearne aan de Jan Binneslaan. Dat betekent dat er achter de nieuwe glazen deuren een zogenaamd luchtgordijn wordt aangebracht, waardoor koude(re) luchtstromen niet meer gemakkelijk De Flambou binnen kunnen komen. “Het streven is dat we voor de bouwvakantie de meeste werkzaamheden hebben afgerond”, zegt Elle Binne Luimstra van bouwbedrijf Van Dijk. Tussen de hal en de kerkzaal van De Flambou komen glazen deuren. Transparantie is een belangrijk uitgangspunt. De nieuwe entree met de glaspartijen onderstrepen dat de kerk midden in de samenleving staat.

Vrijwilligers verrichten evenals bij de recente verbouw van De Lantearne weer een belangrijke rol. Onder leiding van Gaele Dijkstra is inmiddels het nodige sloopwerk verricht. Daarnaast zijn de bomen, heesters en het hekwerk voor De Flambou inmiddels verwijderd. Tegelijk met het vernieuwen van de hal wordt naar de Opkeamer een nieuwe trap geplaatst en worden de kleinere ruimtes opgeknapt.

Foto’s: Harm Feitsma