Quiz-avond voor gemeenteleden
en gasten wordt gezellige avond

Na een zeer gevarieerde en actieve gemeentezondag heeft het team dat dit organiseerde wederom een verbindende activiteit op de planning staan. Op vrijdag 29 maart is er in zalencentrum De Lantearne een quiz-avond met diverse categorieën. Het wordt een gezellig avondje uit waarbij het opscherpen van kennis, even gezellig bijkletsen en het nuttigen van een hapje en een drankje centraal staan.

Het organiserende team – dat zichzelf de naam Zegencafé heeft gegeven – is uitermate enthousiast aan de slag gegaan met het samenstellen van de diverse vragenrondes en het bedenken van vragen. “Ik had zelf ook wel graag mee willen doen”, oppert een enthousiaste Nynke Kooy die de quiz gaat presenteren. “Ik heb er zin in!”

Het is de bedoeling dat teams van maximaal vijf personen zich opgeven en gaan strijden om de bokaal voor de meeste kennis. “Jong en oud kan ludieke prijzen in de wacht slepen”, legt Elizabeth van Houten uit over de quiz die beslist niet vergeleken moet worden met de bijbelquiz. “Alleen de troostprijs is al een menu voor vijf personen.”

Meer contact met elkaar als christenen, meer gemeente zijn buiten de kerkdiensten om en verdieping in het geloof was vorig jaar de aanleiding dat een groep gemeenteleden samen kwam en onder meerde startzondag een andere invulling wilde geven. “Met een gezellige quiz-avond willen we de verbinding tussen de gemeenteleden stimuleren”, aldus het team Zegencafé.

Tijdens de Zegencafé quiz-avond kunnen de teams punten verdienen door het geven van zoveel mogelijk goede antwoorden en zo winnaar proberen te worden. “Tussen de bedrijven door is er ruimschoots tijd om bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje”, blikt team Zegencafé alvast vooruit. Opgeven voor de quiz-avond kan medio februari. Houd de weekbrief en Kruispunt in de gaten.