Passage huldigt negen jubilarissen tijdens feestelijke jaarvergadering

Tijdens de jaarvergadering op 25 februari van de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage Surhuisterveen-Opende, werden negen leden in het zonnetje gezet omdat zij 40, 50, 55 of 60 jaar lid waren van voorheen de NCVB en nu Passage. De jubilarissen die 40 en 50 jaar lid waren ontvingen naast een prachtig bos bloemen als herinnering ook een windlichtje met daarop het Passage-logo, het aantal jaren dat zij lid waren en het jaartal dat men lid was geworden. De leden die 55 of 60 jaar lid waren kregen een geborduurde badhanddoek met daarop het logo van Passage en het aantal jaren dat men lid was. De windlichtjes zijn beschilderd door bestuurslid Menke Land en ook de badhanddoeken zijn door haar geborduurd. De avond werd daarna gevuld met een gezellige muzikale quiz door Leediedzjee Aaltsje Ypeij. Daarbij werd er hevig ‘gestreden’ om de punten en moesten ook de voetjes van de vloer. Iedereen heeft genoten van de vrolijke avond vol muziek en dans.

Op de door Harm Feitsma gemaakte foto van de jubilarissen staan:
Achter (v.l.n.r.): Sjoeke van der Laan-Kootstra (60 jr. lid), Elly Kok-Jonker (40 jr. lid), Tine Bijma-Pietersma (60 jr. lid), Sappie Ozinga-Luimstra (50 jr. lid) en Geertje van der Velde-Algra (55 jr. lid)
Voor (v.l.n.r.): Corrie Veenhuizen-Postmus (55 jr. lid), Geesje Dijkstra-Dijkstra (60 jr. lid), Trien van der Veen-Wijma (55 jr. lid) en Martje van der Veen-Bakker (60 jr. lid).

Hoewel veel Passage groepen stoppen omdat er geen bestuursleden meer te vinden zijn en de gemiddelde leeftijd erg hoog is, is dat bij ons niet het geval. We hebben een actief bestuur bestaande uit zeven vrouwen en onze Passage telt momenteel 95 leden. Nieuwe leden van 50+ zijn van harte welkom. Zoals op de foto’s te zien is zijn we wel in voor een gezellig avondje en kunnen af en toe ook de voetjes van de vloer.

De andere foto’s hebben we gekregen van Aaltsje Ypeij.