Archief 2019-2020

VRIJWILLIGERS BRACHTEN VERNIEUWING DE LANTEARNE IN STROOMVERSNELLING

Wethouder Spoelstra verrichtte opening

De vernieuwde ‘grote’ zaal van De Lantearne in Surhuisterveen is klaar om weer gasten te ontvangen. In kleine kring heeft wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen de zaal in gebruik gesteld. Hij deed dat samen met Gaele Dijkstra, die het afgelopen jaar één van de drijvende krachten achter het project was. Gaele coördineerde de inzet van vrijwilligers. Behalve Dijkstra waren daarbij ook de andere leden van de bouwcommissie aanwezig. Zodra het vanwege de corona-perikelen mogelijk is, zal uiteraard nader worden stil gestaan bij de opening.

Foto’s Dick Kooy en André Postma

Het is inmiddels ruim anderhalf jaar geleden dat het licht op groen werd gezet voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en modernisering van De Lantearne. Alles was er de afgelopen maanden op gericht om begin dit jaar de werkzaamheden te hebben afgerond. Dit, omdat de Lantearne op 15, 16 en 17 maart beschikbaar moest zijn als stemlocatie voor honderden inwoners van Surhuisterveen.

“In boppeslach”, oordeelde wethouder Jouke Spoelstra. De Lantearne is voor hem geen onbekend terrein. Pake en beppe Spoelstra, die destijds woonden aan het Zetveld, hebben er in het verleden veel uren doorgebracht. “Dat het een stemlocatie is, onderstreept het multifunctionele karakter van het gebouw. Hier kan veilig en zonder risico’s corona-proof worden gestemd en dat is belangrijk.”

Een uitgebreid verhaal van de verbouwing en de opening is te lezen in het maart-nummer van Kruispunt.