Open Huis De Bining druk bezocht

Zaterdag 29 juni was het eindelijk zover. De Bining opende haar deuren voor het publiek met een Open Huis. Deze gelegenheid trok vele belangstellenden. Zij waren duidelijk verrast door de gedaanteverwisseling, die het hele gebouw had ondergaan. De reacties waren uitermate positief. Bij binnenkomst werd de aandacht meteen getrokken door de prachtige muurgrote foto van een karakteristiek stukje natuur in Surhuisterveen (foto gemaakt door Trieneke Roeters en Wopke Hoekstra). Voor diegenen, die dit plekje niet herkenden bleek het te gaan om de pingo bij de Oplizzer.

Maar ook de grote zaal, de nieuwe toiletgroep, de fraaie keuken, het nieuwe meubilair, de verlichting, ja alles zag er keurig uit. Gewoon schitterend. Alle hulde aan de vele vrijwilligers, dat was de algemene mening van de bezoekers. Onder hen ook burgemeester Oebele Brouwer. Ook hij toonde zijn belangstelling en sprak zijn waardering uit over de inzet van de vrijwilligers. Tegelijkertijd was ook de nieuwe aula te bezichtigen, waarbij tevens bestuursleden van Memento Mori en medewerkers van Nijboer Uitvaartverzorging aanwezig waren.

Het Open Huis liet Surhuisterveen en omstreken kennis maken met een nieuwe De Bining, dat een multifunctioneel karakter krijgt. Wopke Hoekstra legde deze bijzondere en feestelijke dag vast middels een groot aantal foto’s.