Oliebollenactie wederom een succes

De oliebollenactie heeft een netto opbrengst opgeleverd van € 2.828,05. Dat werd op de avond van Oudjaar aan het begin van de kerkdienst bekend gemaakt. De bestemming van dit bedrag is voor de helft voor de diaconie, die het schenkt aan de Voedselbank Achtkarspelen. De andere helft gaat naar de Activiteitencommissie van onze kerk. De bestemming hiervan is voor het onderhoud van de kerkgebouwen.

Op 30 december was het een gezellige drukte in De Bining. Om 7.30 uur begonnen zo’n 12 vrijwilligers met het inpakken van de heerlijke oliebollen en appelbeignets, gebakken door bakkerij A.J. van der Bijl, derhalve kwaliteit gegarandeerd. Om 10.00 uur vertrokken ongeveer 50 vrijwilligers om de bollen en appelflappen ‘út te súteljen’. De commissie was tevreden. “Een prachtig resultaat”, zo stelde zij vast.

Foto’s: Harm Feitsma