logo
PKN Surhuisterveen-Boelenslaan
Home
Diensten
weekbrief & kerkblad
Kerkdienst Live
nieuws
Archief 2019-2020
Archief 2018-2019
Archief 2017-2018
Archief 2016-2017
Jeugdwerk
Visie
Beleidsplannen
Wat te doen bij?
contact / rek.nrs
Privacy & Disclaimer
Webshop

Nieuws

Joy4kids

Zondag 4 juli was er weer Joy4kids, wat hebben we weer een fijne dienst gehad.

Bij de onderbouw was het thema: Ik ga op reis en ik neem mee……!

Volgende week begint de vakantie, de meeste kinderen gaan in de vakantie wel op reis. We gaan op visite, een dagje uit, ergens logeren of lekker op vakantie.

Lees verder en bekijk de foto's


Overstapdienst achtsteklassers

In de dienst van 27 juni namen de achtsteklassers afscheid van de kinderdienst, voorheen de kindernevendienst. De ‘uitzwaaidienst’ werd – zoals gewoonlijk – geleid door onze Jeugd- en jongerenwerker Anne-Willem Hoekstra. Het thema was ‘Bouwen aan de toekomst’. De muzikale begeleiding was in handen van onze eigen tienerband Passion.

Lees verder en bekijk de foto's


Kampvervangende dag

Zaterdag 26 juni hebben we een geweldige dag met de jeugd gehad. We zijn begonnen in De Flambou, waarna we naar Strandheem zijn gegaan. Vervolgens hebben we een bezinning gehad op het Blote Voetenpad en zijn we afgesloten met een kampvuur bij de familie Pitstra. We kijken terug op een geslaagde dag!

Lees verder en bekijk de foto's


Afscheid beheerdersechtpaar De Bining

Vrijdagmiddag 21 mei jl. werd in kleine kring – coronaproof –, in het bijzijn van hun dochter Jantina en de kleindochters Kimberly en Sabine, afscheid genomen van het beheerdersechtpaar van De Bining, Jan en Hennie Veenstra. “We wilden jullie niet via de achterdeur laten verdwijnen, dat vonden we niet correct voor alles wat jullie voor De Bining hebben betekend”, vertelt Froukje Dijkstra in haar openingswoord.

Lees verder ..


Renovatie De Flambou voor de zomer gereed

De verbouw van De Flambou vordert gestaag. Zoals door velen zal zijn opgemerkt, staat vooral de toegang aan de Groningerstraat letterlijk in de steigers. De oude deuren en entree zijn verwijderd en worden vervangen door een geheel nieuwe entree. Ook de hal van de kerk wordt vernieuwd en daardoor ontstaat straks één geheel met de hal van De Lantearne.

Lees verder en bekijk de foto's


Opdragen Damaris Sifra Hoekstra

De morgendienst van 16 mei stond in het teken van het opdragen van Damaris Sifra Hoekstra, dochtertje van Anne-Willem en Gerrianne Hoekstra, zusje van Deborah, Daniël en David. Voorganger was ds. Hans de Jong uit Drachten. Muzikale medewerking werd verleend door Raico Gorter (piano en zang) en Johanna Fennema (zang).

Het opdragen vond Hans de Jong best wel een beetje spannend. “Ik ben al 27 jaar dominee, dit is de eerste keer dat ik dit doe, maar vind het prachtig om mee te maken.” ‘Een voorbeeld voor iedereen’, dat was het thema door Anne-Willem en Gerrianne aangegeven. Hans de Jong breidde het thema enigszins uit: ‘Hoe weet je nu wat het goede voorbeeld is en hoe houd je dat vol om het goede voorbeeld te zijn’.

Lees verder en bekijk de foto's


Opbrengst bloemenactie - Voor meubilair De Lantearne

De jaarlijkse bloemenactie heeft het mooie resultaat van € 2.750,- opgebracht. Dit bedrag is vergelijkbaar met de opbrengst van 2020 en daarmee is de organiserende commissie meer dan tevreden. Alle bloemen werden op woensdag 6 mei vanuit De Bining bezorgd of gehaald. In een tijdsbestek van ruim drie uren waren alle bestellingen de deur uit.

Lees verder en bekijk de foto's


Paasspecial 2021

Paasmiddag werd het toneelstuk: 'De poppenbaas' door Amber, Serah, Ilja, Anna, Jurre, Naomi en Femke gespeeld. Jan Klaasen werd verleid door de Poppendief, om zijn touwtjes van de Poppenbaas, los te knippen zodat hij naar een geheim toe kon gaan. Een plek die veel mooier en beter was volgens de Poppendief. Dat leek hem wel wat en hij nam Katrijn ook mee.

Lees verder en bekijk de foto's


Doopdienst 28 maart 2021

De morgendienst van 28 maart – Palmzondag - stond in het teken van de doop, terwijl een van de doopouders tevens belijdenis deed van zijn geloof. De dienst werd geleid door ds. Johan van der Sleen, onze oud-predikant. Lector was Jantine Wiersma en het orgel werd bespeeld door Carolien van der Laan. Het thema van de dienst was ‘Een warm welkom’. Een toepasselijk thema voor een doopdienst.

Lees verder en bekijk de foto's


Joyforkids 7 maart 2021

Wat was het fijn om elkaar weer te mogen ontmoeten! Weer samen zingen, naar een verhaal luisteren, knutselen. Deze zondag hebben we geluisterd naar het verhaal van ‘het verloren schaap’. Een prachtige gelijkenis die duidelijk maakt dat je er op mag vertrouwen dat er altijd mensen zijn die je komen zoeken of blij zijn dat je terug bent nadat je even ‘verloren‘ was. God en Jezus zijn onze voorbeelden als goede herders.

Lees verder en bekijk de foto's


Wethouder Spoelstra verrichtte opening de Lantearne

De vernieuwde ‘grote’ zaal van De Lantearne in Surhuisterveen is klaar om weer gasten te ontvangen. In kleine kring heeft wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen de zaal in gebruik gesteld. Hij deed dat samen met Gaele Dijkstra, die het afgelopen jaar één van de drijvende krachten achter het project was. Gaele coördineerde de inzet van vrijwilligers. Behalve Dijkstra waren daarbij ook de andere leden van de bouwcommissie aanwezig. Zodra het vanwege de corona-perikelen mogelijk is, zal uiteraard nader worden stil gestaan bij de opening.

Lees verder en bekijk de foto's


Succesvolle Oliebollenactie

Ondanks de coronacrises ging ook dit jaar de traditionele oliebollenactie gewoon door, zij het in aangepaste vorm. Werd in de voorgaande jaren huis-aan-huis gevent, dit jaar ging de verkoop alleen online. Desondanks werd het weer een succes, al was de opbrengst om die reden lager dan de andere jaren. Met een opbrengst van zo’n € 1.000,00 kon men tevreden zijn.

Op 30 december kon men de bestellingen coronaproof afhalen in De Bining. Naast de online verkoop was er op die dag nog een beperkte losse verkoop. Maar ‘Op = Op’ werd er vooraf gesteld. Maar van de losse verkoop werd echter zoveel gebruik gemaakt dat er op de dag van verkoop nog 200 oliebollen extra werden besteld, welke ook allemaal werden afgenomen. Er was ook dit jaar keuze uit appelbeignets en oliebollen met of zonder krenten, gebakken door Bakkerij A.J. van der Bijl. De opbrengst ging voor de helft naar de activiteitencommissie van de kerk, terwijl de andere helft naar de Diaconie ging, die als bestemming de Voedselbank Achtkarspelen had gekozen.


Kinderkerstfeest!

Het was even anders, met alleen medewerkers aanwezig, maar veel kinderen die meekeken online. Vrolijk Theater deed leuke goocheltrucs en vertelde dat God alles hersteld met de komst van Zijn Zoon. Tienerband Passion zorgde voor muziek en Anna en Amber voor een prachtige kerstdans aan het einde.

Lees verder en bekijk de foto's


Kinderkerk Joy4kids 13 december

Zondag 13 december was er weer Joy4kids in de Bining. Bij de onderbouw was het thema: Een bijzonder cadeau van God! De dienst begon met een foto van Sinterklaas. Veel kinderen hadden vorige week sinterklaas gevierd. Spannend….. Vol verwachting klopt ons hart, Wat heb jij gekregen? Heb je alles gekregen wat er op je verlanglijstje stond? Ook Pinky en Binky waren er deze keer bij. Ze hadden ons een prachtig filmpje gestuurd over een verjaardagskado. Ook met een verjaardag is het altijd spannend. Vol verwachting uitkijken naar een cadeau dat je krijgt. Er is nog een feest waar we vol verwachting naar uitkijken, een feest veel groter dan sinterklaas of een verjaardag.

Lees verder en bekijk de foto's


De Lantearne kan weer gasten ontvangen

“We zijn klaar om de eerste gasten te ontvangen.” Dat stelt André Postma van De Lantearne enkele dagen voor kerst. De grote zaal is nagenoeg gereed en kan weer in gebruik worden genomen. Vorige week werd de nieuwe vloer in de zaal gelegd en ook werd één van de wanden met een prachtige natuurfoto verrijkt. Naast het podium zijn twee grote schermen opgehangen voor presentaties. Ook kunnen daar in de toekomst beelden van activiteiten in De Flambou worden getoond. Denk bijvoorbeeld aan concerten, festivals en andere gebeurtenissen.

Lees verder en bekijk de foto's


Schoenendoosactie

Onze kerk heeft dit jaar weer meegedaan aan de Schoenendoosactie van Gain. Hun motto is: Vul een doos, geef een schat. De kinderen hebben via de scholen een folder meegekregen, hierin stond precies waar ze de schoenendozen mee konden vullen. Zo moesten er schoolspullen in zoals pennen, potloden en schriften. Maar ook een tandenborstel, tandpasta, zeep en wat speelgoed mochten in de dozen.

Lees verder en bekijk de foto's


Gedachtenisdienst 2020

Op zondag 22 november werd in De Flambou de gedachtenisdienst gehouden. In deze dienst gingen voor ds. Warner Veltman uit Ee en pastor Ytje Hinke Attema. Op deze Eeuwigheidzondag werden de namen genoemd van 22 gemeenteleden, die ons het afgelopen kerkelijk jaar zijn voorgegaan. Vervolgens werd er door de familie, bekenden of de ouderling van dienst een kaars aangestoken.

Lees verder en bekijk de foto's


Vernieuwde De Lantearne ziet er ‘prachtig’ uit

Verbouw vordert gestaag

De afgelopen weken is er door de vrijwilligers weer enorm veel werk verzet in De Lantearne. Vooral de ‘grote’ zaal heeft inmiddels een ware metamorfose ondergaan. Nadat in eerste instantie alle kozijnen zijn vervangen door nieuwe kunststof kozijnen met extra isolerend glas, is aansluitend de zaal zelf onder handen genomen.

Lees verder en bekijk de foto's


Zondag 25 oktober kinderkerk Joy4kids

Er waren 17 kinderen, wat een goede opkomst. Fijn dat jullie er allemaal bij waren. Bij de onderbouw stond het verhaal van Zacheus de tollenaar centraal. We hebben liedjes gezongen. Een knutsel gemaakt met Zacheus in de boom. En een spel gespeeld waarbij we zagen dat Zacheus niet eerlijk was. Toch kwam het op het eind goed en gaf Zacheus iedereen 4x zoveel geld terug dan dat hij had gekregen.

Lees verder en bekijk de foto's


Bevestiging ambtsdrager Koos Sijtsma

Was op zondag 30 augustus jl. de jaarlijkse bevestigingsdienst voor ouderlingen en diakenen, op zondag 25 oktober werd Koos Sijtsma bevestigd als ouderling-kerkrentmeester.

“Mooi dat vanmorgen weer iemand in uw kring bevestigd wordt als ouderling-kerkrentmeester. Wat zijn jouw talenten, als jij geroepen wordt. Laat jij je ook roepen? En als je geroepen bent, laat je je dan ook leiden door God? Welke mensen in jouw leven zijn belangrijk en voelen ze dat ook? Merken ze dat ook aan je?”, zo legde ds. Hans de Jong uit Drachten de gemeente voor.

Lees verder en bekijk de foto's


Verbouw De Lantearne verloopt naar wens

De verbouw van De Lantearne ligt op schema. Als alles volgens plan verloopt, is de renovatie van de ‘grote’ zaal medio november klaar. Maandag 19 oktober wordt de nieuwe balie geplaatst. Ook wordt de nieuwe geluidsinstallatie geïnstalleerd. Tevens wordt dan de zaal voorzien van ringleiding. Dit laatste is mogelijk dankzij een bloemenactie van de activiteitencommissie.

Lees verder en bekijk de foto's


Bijbelsmokkelspel zaterdag 19 september

We kijken terug op een spannende en dynamische avond, waarbij een 65 tieners en rond de 40 vrijwilligers een geweldige avond hadden. Een avond om te proeven dat vrijheid (van godsdienst) een groot goed is. Hierbij willen we iedereen nogmaals danken voor zijn/ haar medewerking! Check de foto's voor een impressie van de avond!

Lees verder en bekijk de foto's


PKN Surhuisterveen-Boelenslaan  | info@pknsb.nl