logo
PKN Surhuisterveen-Boelenslaan
Home
Diensten
weekbrief & kerkblad
Kerkdienst Live
nieuws
Archief 2018-2019
Archief 2017-2018
Archief 2016-2017
Jeugdwerk
Visie
Beleidsplannen
Organisatie
Pastorale indeling
Wat te doen bij?
contact / rek.nrs
Privacy & Disclaimer
Webshop

Nieuws

Jeugdactiviteit: ‘The Verdict!’

Op zaterdagavond 23 november organiseerde de jeugd van de Regenboog, de Vluchtheuvel en de Protestantse Gemeente: ‘The Verdict!’ (Het vonnis) The Verdict bevatte twaalf uitdagende opdrachten verspreid over Surhuisterveen, waarbij kennis, snelheid, creativiteit en samenwerking hard nodig waren. The Verdict bracht tieners in een andere wereld waarin de (geloofs)vrijheid heel anders is.

Bekijk de foto's


Senioren koffieochtend

Op woensdagochtend 27 november konden we een groep van 53 mensen begroeten voor de koffieochtend. Dit was voor diegenen die de afgelopen maanden jarig geweest waren en 75 jaar of ouder waren geworden. Ze werden welkom geheten en Pastor Ytje Hinke Attema deed de opening. We zongen lied 82:1 en lazen daarna uit de bijbel psalm 82. Daarna ging Pastor Attema ons voor in gebed.

Lees verder en bekijk de foto's


Gedachtenisdienst 2019

Op zondag 24 november mochten we in de Flambou een indrukwekkende gedachtenisdienst meemaken. De namen van 26 gemeenteleden die ons in het afgelopen kerkelijk jaar zijn voorgegaan, werden nog eenmaal genoemd. Vervolgens werd er door de familie of door goede vrienden een kaars aangestoken.

Lees verder en bekijk de foto's


40ste verjaardag orgel De Flambou

Op 3 november 2019 is er een concert geweest ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van het orgel in De Flambou. Onder de bezoekers ook een van de bouwers van het orgel de 84 jarige Piet Raadgever uit Vleuten. Hij was ook aanwezig bij de ingebruikname van het orgel indertijd.

Lees verder en bekijk de foto's


Gedoopt

In de morgendienst van zondag 27 oktober 2019 werden twee kinderen gedoopt. Gedoopt werden Tiemen Klaas Schingenga en Ninte Hennie de Vries. Door de kinderen van de Kindernevendienst werden diverse wensen voor de dopelingen op papier gezet.

Lees verder en bekijk de foto's


De kinderkerk op reis

Deze kinderkerk zijn wij op reis gegaan. Op reis met een vliegtuig, met een trein of met een boot? Maar ook zeker op reis door de verhalen uit de Bijbel en dat we mogen weten dat we altijd op reis mogen gaan met God. Hij reist altijd met ons mee. Voordat we gezamenlijk met elkaar beginnen zijn de kinderen al druk bezig geweest. Een filterzakje is er straks nodig om water te kleuren. Als de kaars binnen is beginnen ook wij met de kinderkerk. Tamar leest een gedichtje voor. We zingen ons openingslied en doen de yell nog een paar keer! Een vrolijk geheel met alle gekleurde vlaggetjes.

Lees verder en bekijk de foto's en video


Een geslaagde, zonnige gemeente-startzondag

Als gemeente kunnen we terugzien op een geslaagde gemeente-startzondag op 22 september jl., de ‘aftrap’ van het kerkelijk seizoen 2019-2020. Een (bijna) volle kerk, een fijne dienst, schitterende weersomstandigheden, waardoor het gezamenlijk koffiedrinken en de lunch in de open lucht achter de Kroanseal konden plaats vinden. Ook Johans fietstocht en Wabe’s kuiertocht konden nu, in tegenstelling tot vorig jaar toen het miezerig weer was, gewoon doorgaan. En in De Lantearne kon men te kust en te keur om aan diverse activiteiten deel te nemen.

Lees verder en bekijk de foto's


 

PKN Surhuisterveen-Boelenslaan  | info@pkn-surhuisterveen-boelenslaan.nl