Kinderclub
Meetingmoment 23+
kindernevendienst
Tienerdienst

Hartelijk welkom op de pagina van de kindernevendienst!

Elke zondag is er tijdens de ochtenddienst kindernevendienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8. Er zijn twee groepen:

• Groep 1 t/m 5 (In de Lantearne)
  • Groep 6 t/m 8 (In de Opkeamer)

Weet je welkom bij de kindernevendienst!

Wat doen we bij de kindernevendienst?

De kinderen gaan uit de kerk na het zingen van het klein gloria. In hun eigen ruimte beginnen we meestal met een praatje over alledaagse zaken, jarig zijn, sportieve activiteiten of andere gebeurtenissen die gebeurd zijn de afgelopen week of nog staan te gebeuren. Daarna beginnen we met een inleidend gesprekje waarop het Bijbelverhaal aansluit. We volgen de methode van bijbelbasics. Deze methode reikt ons verhalen aan en daarbij een verwerking. Dit kan een knutselwerkje zijn of iets samen doen. Wil je meer weten over deze methode kijk dan op: https://www.debijbel.nl/bijbelbasics  Bij de oudere groep wordt vaak een puzzel of een quiz gedaan waarbij de Bijbel centraal staat. Door de koster worden we terug gehaald in de kerk om de kerkdienst verder mee te maken.

Ouders mogen gerust hun jonge kind(eren) naar het lokaal brengen, als ze voor de eerste keer naar de kindernevendienst gaan. Tot dat het kind(eren) er aan gewend is. Ze mogen daar ook blijven als dit goed is voor hun kind(eren).

Projecten en andere activiteiten

Wij verzorgen ook de projecten rondom de feestdagen: met Kerst en Pasen. En om de 2 jaar de schoenendoosactie.

Kinderkerk

Er is nog 6 keer kinderkerk dit jaar. Zorg dat je het niet mist!
Eerstvolgende data: 8 december, 19 januari, 8 maart, 19 april en 7 juni.

Tijdens deze dienst hebben de kinderen hun dienst tijdens de hele kerkdienst en komen ze niet in de kerk. Wel nemen ze het ‘licht’ mee naar hun eigen ruimte. Doordat er meer tijd is kan er bv. Een lied of tekst worden aangeleerd en kunnen we het thema breder naar voren laten komen.

Af en toe worden er foto’s gemaakt tijdens de kindernevendienst of kinderkerk, om deze te tonen op onze site. Mocht je daar bezwaar tegen hebben dat de foto met jou kind word getoond dan horen wij dat graag.

Vragen?

Heb je nog vragen en aan- of opmerkingen dan kun je terecht bij het kindernevendienstbestuur:

Froukina Postma
Simone Kooistra
Anne-Willem Hoekstra (voorzitter)

Contact opnemen kan via het volgende email adres: jeugdwerker@pkn-surhuisterveen-boelenslaan.nl

Mocht je belangstelling hebben om mee te helpen op wat voor manier dan ook, laat het ons weten. We kunnen altijd mensen met hart voor kinderen gebruiken!