Kinderkerstfeest 24 december 2018

Op maandag 24 december werd het kinderkerstfeest gevierd. Een ieder werd buiten welkom geheten door de heraut. Op het pleintje kon je de levende stal bewonderen; twee ezels, geiten, Maria en Jozef. Een aantal muzikanten speelden verschillende kerstliederen. Een warm welkom voor jong en oud. Vanaf 15.50 uur werden er steeds groepen mensen naar binnen gelaten. Nadat de heraut een ieder had toegesproken, mochten ze zich gaan inschrijven voor de verschillende workshops. Dit herhaalde zich een aantal keren.

Om kwart over 4 zijn we gestart met de verschillende workshops; muziek maken, gezamenlijke groepsdans instuderen, luisteren naar een kerstverhaal en het maken van verschillende knutselactiviteiten. Dit alles ter voorbereiding op de kerstdienst met elkaar. Voor zowel de ouders als de kinderen die druk bezig waren, was er drinken en wat lekkers. Aan het einde van de verschillende workshops kwam de heraut weer langs met de mededeling dat iedereen zijn activiteit mocht afronden en een plekje mocht zoeken in de kerk.

Om 17.00 uur startte de kerstdienst. Naast alle ouders en kinderen die zich in hadden gezet tijdens een workshop, kwamen er ook nog vele andere belangstellenden. In de dienst kwam alles samen. Zowel jong als oud kon genieten van de verschillende invullingen n.a.v. de gevolgde workshop. Wat feest, om dit op deze manier met elkaar te mogen vieren. Samen met elkaar invulling te geven aan dit prachtige feest; de geboorte van Jezus, de Zoon van God.

Foto’s Harm Feitsma