God luistert altijd!

De eerste kinderkerk van 2019 is een feit. We mochten weer samen van een kinderkerk genieten. Na de kaars, lezen van een gedicht, het zingen van het welkomstlied en het gebed kijken we naar een sketch van Pinky en (een andere) Binky. Pinky was boos op Binky en wilde nooit, nooit, nooit meer met Binky spelen. Gelukkig duurde dit niet lang en uiteindelijk hebben ze toch besloten samen te gaan spelen.

We hebben deze dienst ook veel en prachtige liederen met elkaar gezongen. Foka heeft ons meegenomen in het aanleren van het lied ‘Groot en geweldig’. Dit met fantastische hulp van een aantal kinderen. Neem maar eens een kijkje op de website. Hier staan de foto’s van deze kinderkerk. De liederen die we met elkaar hebben gezongen:

• Knoop het even in je oren
  • Groot en geweldig
  • Is je deur nog op slot
  • Als je bidt zal hij je geven
  • Ik volg de Heer
  • Zegenlied

Wellicht ook leuk om thuis de liederen nog eens met de kinderen te zingen. Ze zijn allemaal terug te vinden op youtube.

Ook hebben we allemaal prachtige gouden sieraden gekregen. Dit hoorde bij het verhaal ‘het gouden stierkalf’. De kinderen hebben mooi mee gespeeld in het verhaal. Zo hebben ze hun tenten opgeslagen en wilden ze van de sieraden een beeld laten maken. Maar mag dit eigenlijk wel? De kinderen wisten heel goed te vertellen dat dit niet mocht.

Mozes is gaan bidden en heeft gesproken met God. Hij luistert altijd! Hier hebben we ook een verwerking van gemaakt. De kinderen hebben een prachtige boekenlegger gemaakt.

Na het zingen van nog een paar liederen mochten de kinderen hun boekenlegger en andere spulletjes meenemen naar huis. Wij kijken met elkaar terug op een prachtige kinderkerk.

Tot de volgende kinderkerk op 31 maart!