Jezus liefde voor jou
kinderkerk 31 maart

Afgelopen 31 maart mochten we weer genieten van een kinderkerk. Een dienst waarin Jezus zijn liefde voor jou steeds terugkwam. Vooraf mochten de kinderen zelf een plekje zoeken en konden een mooie kleurplaat in gaan kleuren.

Daarna werd iedereen welkom geheten door Foka. Na het lezen van het gedicht, welkomstlied en gebed kwamen Pinky en Binky langs. Dit was wel een beetje verdrietig, want de knuffel van Pinky was stuk. Hoe moet dat nou? Iets waar je zoveel van houdt…. En het is stuk…. Gelukkig wist Binky raad en we hopen dat oma de knuffel kan maken. Aan de kinderen was duidelijk te zien dat ze goed begrepen wat er aan de hand was, serieuze en bedenkelijke gezichtjes hielden Pinky en Binky goed in de gaten.

We hebben deze kinderkerk weer vele liedjes mogen zingen. Liederen die de kinderen al vaker hebben gezongen, liederen passend bij het Paasproject en ook nieuwe liederen. Gelukkig hoefde Foka ze ons niet alleen aan te leren, zij kreeg hulp van fantastische danseressen. Zo kon al snel iedereen met de dans en het lied mee gaan doen. Voor wie het leuk vindt om de liedjes eens te horen, te zingen of lekker te dansen…. Deze liedjes hebben we afgelopen dienst gezongen.

• Groot en geweldig
  • Wij danken U
  • Ik heb Jezus nodig, heel mijn leven.
  • Zegenlied

Ook hebben we een yell geleerd. De kinderen mochten met vlaggen in optocht de yell doen en daarbij zwaaien met de vlaggen.

We mogen kijken en luisteren naar het verhaal dat Jezus gevangen wordt genomen. Best een spannend en verdrietig verhaal. Passend bij het verhaal hebben we nog met elkaar een spel gespeeld. De kinderen lopen rond een kring van stoelen. Wanneer het muziekinstrument stopt zoeken de kinderen zo snel mogelijk een stoel en daarna pakken ze hun oren vast. Wie niet een plekje heeft mag even aan de zijkant staan. Als afsluiting krijgen de kinderen een zuurstok, de staf van de Goede Herder, met een gedicht erbij. Dit wordt voorgedragen en we zingen met elkaar het zegenlied.

Weer een fijne kinderkerk met elkaar! Tot 28 april!