28 april 2019, Joy4kids
Thema: voor iedereen genoeg.

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 mochten bij de inloop al vast met het werkje bezig of een spelletje doen. Vandaag is de opbrengst van de collecte voor World Servants bijna 30 euro. Iedereen werd welkom geheten en in het bijzonder een aantal kinderen die voor het eerst bij Joy4kids waren. Na het lezen van het gedicht door Jildou, welkomstlied en gebed kwamen Pinky en Binky langs. Ze waren heerlijke koekjes aan het eten maar hadden ze nog wel genoeg koekjes over voor de familie? Nee, er was te weinig maar d.m.v. delen van de koekjes was er genoeg voor iedereen. Ook hebben we de Joy4kids yell weer gedaan.

Ik geloof in God.
God heeft mij gemaakt.
Gemaakt om Hem te volgen,
volgen waar Hij gaat.
Yeahhhh!!!

Jezus is gestorven,
gestorven voor mijn zonden,
mijn zonden zijn vergeven,
vergeven voor altijd.
Yeahhhh!!!

Ik wil mensen helpen,
helpen te geloven,
geloven in Gods Woord,
Gods Woord voor jou en mij.
Yeahhh!!!

We hebben weer heerlijk gezongen met hulp van een groepje kinderen die de gebaren voordeed. We hoorden het verhaal uit de bijbel, uit Exodus 16. Het volk Israël was in de woestijn en begon daar opnieuw te klagen, te mopperen. Als de kinderen het woord ”mopperen” hoorden, mochten ze gaan mopperen. Sjakie, de handpop hielp mee. Zodra hij zijn mond dichtdeed moesten de kinderen ook stoppen met mopperen. God zorgde er voor dat het volk Israël voor elke dag genoeg te eten had. Het volk moest op God vertrouwen. We zongen het lied: Vertrouw maar op God, wat Hij zegt dat zal Hij zeker doen! De kinderen hebben een werkje gemaakt, propjes als manna en veertjes voor de vleugels van de vogels.

Als afsluiting het zegenlied gezongen. De kinderen kregen allemaal een zakje ”manna” mee, een briefje voor in de keycoard met een bijbeltekst erop. We hebben een mooie kinderkerk gehad. De volgende Joy4kids is op zondag 30 juni! Dit is de laatste keer voor de zomervakantie. Dan zal Jessica Elverdink zowel aan de kinderen van groep 1 t/m 4 en aan groep 5 t/m 8 een lied met bewegingen, gebaren aanleren. Dat wordt een inspirerende workshop! Na de kerkdienst zullen ze het tijdens de koffie aan de ouders en belangstellenden laten zien. Noteert u het vast in uw agenda?