Joy4kids, groep 1 t/m 4
zondag 8 maart 2020

Zondagmorgen 8 maart waren er weer 17 kinderen van de onderbouw naar de Lantearne gekomen voor Joy4kids, het thema was goed doen voor elkaar. Vandaag is alweer de tweede zondag van de veertigdagen tijd. We leven toe naar Pasen, het grote feest van Jezus opstanding.

We hebben gelezen uit de Bijbel Matteüs 5:13-16. Vandaag hoorden en leerden we tijdens de kinderkerk hoe het is om een leerling van Jezus te zijn. Een leerling van Jezus verstopt zich niet. Een leerling van Jezus laat zien wie hij of zijn is. Zoals het zout smaak geeft aan het eten, zoals een lamp licht geeft in het donker, zo is iemand de Jezus volgt.

Meine heeft tijdens de dienst nog wat verteld over Heel Holland Vast, in de veertigdagen tijd zijn er veel mensen die gaan vasten. Dit betekend dat je dingen minder doet zoals bijvoorbeeld TV kijken, minder snoepen of meer tijd met God door brengen. De kinderen vonden dit best nog wel moeilijk, maar willen het wel proberen. Ze kregen allemaal een vasten kaart en een spaarpotje mee om geld te sparen voor anderen die het goed kunnen gebruiken. Het spaarpotje mag met Pasen weer ingeleverd worden in de hal van de kerk. Het was een fijne dienst.

De volgende Joy4kids is zondag 19 april zijn jullie er dan ook weer bij?