Een terugblik op de kinderkerk van 8 december

De kinderen konden bij de inloop een spel doen of kleuren. Daarna werd het gedicht door Marleen voorgelezen dat bij de kaars hoort. Het welkomslied werd goed meegezongen en daarna gingen we in gebed. Bij de ”joy4kids yell” werd heerlijk met de vlaggetjes gezwaaid. We zagen 2 filmpjes die horen bij het adventsproject, over Juda en Obed.

Femke las het projectgedicht voor en de kinderen zongen enthousiast mee met de liederen. “Hij is groot en geweldig, goed voor iedereen, geeft ons elke dag Zijn liefde, Hij is altijd om ons heen. En wij willen Hem kennen, elke dag steeds meer, en wij zullen Hem prijzen want Hij is de Hoogste Heer!” De kinderen deden enthousiast mee met de bewegingen, de gebaren.

Het bijbelverhaal van Ruth werd door Simone verteld mbv beelden op de beamer. Hierna kregen de kinderen drinken met een koekje waar een ster opstond. De kinderen hebben gewerkt aan een kroon waar koningskind opstaat. Op eerste kerstdag krijgen ze de kroon mee. Wat hebben de kinderen de bijbeltekst ps.119:105 Uw Woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad, snel geleerd. We deden dit mbv platen met de tekst erop. Elke keer werd het moeilijker omdat de platen omgedraaid werden. We ontdekten dat het boek psalmen ongeveer in het midden van de bijbel staat. We hebben het nog even over de naam Obed gehad dat dienaar, dienstknecht betekent. Jezus kwam als een dienstknecht. We gaan het binnenkort vieren dat Jezus naar deze wereld is gekomen.

We sloten af met het zegenlied. Alle kinderen kregen een kerstattentie mee met de uitnodiging dat er op zondag 19 januari weer “Joy4kids”is. Op de kerstkaart staat:

Als je gelooft in de Here Jezus
dan komt er vrede in je hart
Vrede voor jou en iedereen
en voor de wereld om ons heen.