De kinderkerk op reis

Deze kinderkerk zijn wij op reis gegaan. Op reis met een vliegtuig, met een trein of met een boot? Maar ook zeker op reis door de verhalen uit de Bijbel en dat we mogen weten dat we altijd op reis mogen gaan met God. Hij reist altijd met ons mee. Voordat we gezamenlijk met elkaar beginnen zijn de kinderen al druk bezig geweest. Een filterzakje is er straks nodig om water te kleuren. Als de kaars binnen is beginnen ook wij met de kinderkerk. Tamar leest een gedichtje voor. We zingen ons openingslied en doen de yell nog een paar keer! Een vrolijk geheel met alle gekleurde vlaggetjes.

Vandaag is Peter ook bij ons tijdens de kinderkerk. Hij legt uit waar hij in de zomer van 2020 heen zal gaan. De kinderen kijken met open monden naar het filmpje wat hij laat zien. De collecte van de kinderkerk gaat naar World Servants. En ja hoor! Ook Pinky en Binky zijn er weer. Vandaag gaan ze iets heel spannends doen. Ze gaan met hun eigen gemaakte bootje te varen. Het valt nog niet mee…. Soms heb je wind mee, soms heb je wind tegen. Soms zelfs een storm! Gelukkig is het goed gegaan, ze zijn goed door de storm gekomen!

We hebben nog een aantal liedjes met elkaar in de kring gezongen. Prachtig hoe iedereen op zijn eigen manier meezingt, meedanst en de bewegingen doet.

Toen mochten we luisteren naar een prachtig verhaal uit de Bijbel. Het verhaal werd voorgelezen en ondertussen werden er tekeningen bij gemaakt. Vol focus en met open monden hebben de kinderen naar dit verhaal zitten luisteren.

Dan hebben we toch ook wel trek in wat drinken en lekkers. Ondertussen wordt er gewerkt aan ‘de storm in een pot’. De kinderen maken een bootje wat kan gaan varen op hun eigen gekleurde water. Hoe erg de storm ook is, vertrouw op God. Hij gaat altijd met je mee! Hij zal er voor je zijn. Dit wilden de kinderen dan ook wel eens zien of dit echt zo was. Er kwamen zelfs rollende potten voorbij. Hun eigen gemaakte bootjes bleven gelukkig vaak overeind.

We sluiten de kinderkerk met elkaar af met een lied. We mogen en kunnen weer terugkijken op een hele fijne kinderkerk! Bedankt iedereen! Tot de volgende kinderkerk!