Archief 2019-2020

Kinderkerk Joy4kids 13 december

Zondag 13 december was er weer Joy4kids in de Bining. Bij de onderbouw was het thema: Een bijzonder cadeau van God! De dienst begon met een foto van Sinterklaas. Veel kinderen hadden vorige week sinterklaas gevierd. Spannend….. Vol verwachting klopt ons hart, Wat heb jij gekregen? Heb je alles gekregen wat er op je verlanglijstje stond? Ook Pinky en Binky waren er deze keer bij. Ze hadden ons een prachtig filmpje gestuurd over een verjaardagskado. Ook met een verjaardag is het altijd spannend. Vol verwachting uitkijken naar een cadeau dat je krijgt.

Er is nog een feest waar we vol verwachting naar uitkijken, een feest veel groter dan sinterklaas of een verjaardag. Weet je al welk feest ik bedoel? Inderdaad het kerstfeest. We wachten vol spanning. Wel vier weken van te voren begint het wachten op en het aftellen naar dit feest. Het begint al bij de 1e adventzondag, dan de 2e, dan de 3e en dan de 4e. En eindelijk is het dan zover: kerstfeest, het grote feest!

Het kerstfeest waar een héél bijzonder cadeau bij hoort. Op het kerstfeest geeft God ons het aller, aller, aller grootste en mooiste cadeau wat je je maar kunt bedenken. Heb je er al vol verwachting naar uitgekeken? Hij geeft ons zijn eigen Zoon, de Here Jezus. Als kleine baby geboren voor ons. God zegt: ‘Alsjeblieft, dit is voor jou, omdat ik zoveel van je hou’. Jezus Christus de Zoon van God, geboren in een stal, voor ons voor jou en voor mij. Dat is het aller, aller grootste cadeau dat je maar kunt krijgen.

God kent ons het beste, God weet wat wij nodig hebben, en dat is de Here Jezus, zijn Zoon. In Johannes 3: 16 staat: Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft’. Het volk dat nu in het donker leeft, zal een stralend licht zien. Een helder licht zal schijnen in het land waar het nu nog donker is.

God wil zo graag dat je bij Hem hoort. God wil zo graag dat je van hem houdt, want Hij houdt zoveel van jou! Want: Als je veel van iemand houdt, geef je 't mooiste wat je hebt, Da's heel gewoon, omdat God van mensen houdt, Gaf Hij 't mooiste wat Hij had, Zijn eigen Zoon Hoe ik ook denk, een mooier geschenk ken ik niet.