Joy4kids, groep 1 t/m 4
30 juni 2019

Het thema van deze kinderkerk is “luisteren en doen”, n.a.v. Lucas 10:38-42 Jezus bij Marta en Maria. We mogen een groep van bijna 20 kinderen begroeten waaronder ook een paar kinderen die er voor de eerste keer zijn. Ilse leest het opzegversje voor dat hoort bij de kaars, dat we op God zijn gericht. Het welkomstlied wordt gezongen en daarna gaan we in gebed.

Maar wat een troep, de schoonmaakkar staat er nog. Gelukkig zijn de kinderen bereid om mee te helpen. Het gaat over druk zijn…”druk, druk, druk, altijd druk zijn, altijd druk zijn brengt je geen geluk”. Katie de handpop moet roepen om aandacht te krijgen. Ze is uitgenodigd maar er is geen aandacht voor haar. Zo kan het ook zijn met het luisteren naar Jezus. Dat we geen tijd hebben voor Hem, niet luisteren, veel te druk zijn met ons zelf.

Met een vaas wordt dat duidelijk gemaakt. Hoe meer stenen (staat bv. voor druk zijn, pesten, boos zijn) uit de vaas gehaald worden hoe meer water er in de vaas kan, water als beeld van de Heilige Geest.

We zingen. Bij het lied “Ik wil even bij U komen” luisteren we en zijn we stil. We doen de joy4kidsyell en spelen het Bijbelverhaal uit van Maria die aan de voeten van Jezus zit, met Marta druk aan het werk. Jezus zegt dat Maria het goede deel heeft uitgekozen. Jezus vindt het belangrijk dat we eerst luisteren naar Zijn woorden en dat we dan gehoorzamen, het ook doen.

De kinderen versieren een theepot met een handvat dat de vorm van een oor heeft. Dat herinnert ons eraan om stil te worden voor God. Aan het echte theezakje hangt het labeltje waarop staat: “heb jij…..een luisterend oor?”

Na het gebed en de zegen krijgen alle kinderen nog een ijsje. We wensen elkaar alvast een fijne zomervakantie. We hopen elkaar op 1 september weer te ontmoeten bij joy4kids! Dan zal Jessica Elverdink ons een dans, een lied leren. Na deze kinderkerk zijn de ouders, andere familieleden en gemeenteleden van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of thee of limonade. De kinderen van de groepen 1-4 en 5-8 zullen dan laten zien wat ze geleerd, gedaan hebben.