Joy4kids van de groepen 1 t/m 4
1 september 2019

De eerste keer na de zomervakantie hebben we een speciale kinderkerk. Het thema is: ‘We vieren feest’, n.a.v. Lucas 15 ‘de verloren munt’. De kinderen kregen een schatkistje met 9 papieren munten en 1 speciale zilveren munt. Ze mochten dit versieren. We konden weer nieuwe kinderen verwelkomen en we zijn blij dat Meine Oegema heeft toegezegd onze nieuwe beameraar te worden met Anette Zijlstra als reserve. Stefan zei het opzegversje bij de kaars uit zijn hoofd op. We zongen het welkomstlied.

Na het gebed kwamen Pinky en Binky het toneel op. Binky al spelend met een bus. Pinky had een mooie puzzel van henzelf. Ze gingen de puzzel samen maken maar ze kwamen tot de ontdekking dat er van de 10 puzzelstukken een stukje miste. Gelukkig na zoeken, ook met hulp van de kinderen, vond Pinky het puzzelstukje in haar broekzak.

Simone legde de gelijkenis uit. De Here God wil ons allemaal hebben. Hij wil dat er niemand gemist wordt en Hij zoekt net zolang tot Hij ons gevonden heeft. Als iemand de Here Jezus niet kent en hij leert Hem kennen, dan is de Here God heel blij! God viert dan feest in de hemel. Daarna mochten ze verder met het werkje. Al gauw konden we naar de andere zaal waar Jessica klaarstond om een dans in te studeren. In korte tijd is dit gelukt. Ze betrok de gelijkenis bij deze dans. We gingen op zoek naar de verloren munt!

En wat een verrassing dat er zoveel belangstelling was voor de optredens van de kinderen! Na de koffie met zelfgemaakte cake of kruidkoek (dank jullie wel gemeenteleden, het smaakte heerlijk) heeft eerst de onderbouwgroep de dans laten zien en daarna de bovenbouw. Wat een feest om te zien. Wat een talenten. Fijn dat Jessica afsloot met gebed met o.a. ‘Wat hebben we een fantastische Vader!’ Er was nog koffie en thee en we willen jullie, belangstellende gemeenteleden, bedanken voor jullie komst!

De collecte dit jaar gaat naar World Servants Malawi waar o.a. Peter Santema naar toe gaat. De opbrengst van de eerste keer is € 23,35. Hieronder vertelt Peter meer en bij de eerst volgende kinderkerk op 13 oktober zal hij bij beide groepen iets vertellen. We hopen dat jullie er (weer) bij zijn!