Jeugdkamp Schiermonnikoog

Van 14 tot en met 16 juni mochten we met 42 tieners en 14 leiders een prachtig kamp beleven op Schiermonnikoog. Het thema van het weekend was: ‘Hunted-connected.’ Het afgelopen jaar zijn we binnen alle tienergroepen bezig geweest met het thema verbinding (connected). De verbinding met God en met elkaar. We worden soms wel opgejaagd (hunted). Er zijn van zoveel kanten verwachtingen aan ons adres. Van thuis, onze vrienden, van school en van onze sportvereniging. Soms maken we daarin keuzes, waar we niet altijd blij mee zijn. Wat zou het dan fijn zijn om te weten wat Gods weg is.

In dit weekend hebben we de tieners geprobeerd wat op te jagen door het programma wat we met elkaar hebben gedaan. We zijn bij het introductiespel begonnen met een codewoord en symbool bedenken. Zoals vroeger ichtus een herkenbaar teken was voor christenen, zo moesten ze nu voor hun kleine groepje waar ze regelmatig mee samenwerkten en spraken iets voor henzelf bedenken, wat ook iets met hun geloof had te maken. Er was een dierengeluidenroute. De tieners wisten niet waar ze heen moesten, maar moesten de geluiden van de dieren volgen om bij de eindbestemming te komen. Door de regen van zaterdagochtend waren we genoodzaakt binnen te blijven en dit was uiteindelijk ook helemaal top. Met spellen als plof, het chipsspel, de geheime dienst, ezelen, ik hou van Holland en creatief. Tussen de middag dachten de tieners om half één te kunnen lunchen ware het niet dat er van elk team een speler ontbrak, die was ontvoerd. Binnen een half uur moesten ze hun medespeler terugvinden op het eiland. ’s Middags was er crazy88, 88 opdrachten om foto’s te maken verspreid over het eiland, maar dit kon ook als vrije tijd worden ingevuld. ’s Avonds aten we heerlijke macaroni. In de vrije tijd tussendoor werd er gevolleybald en gevoetbald. Zaterdagavond was er hunted, een opdracht met foto’s, waar aanwijzingen door kwamen voor de eindlocatie waar ze werden verwacht. Zondagmorgen speelden we na het ontbijt: ‘Ren je rot’ op het strand. Met zo’n 60 stellingen werd zowel de leiding als de jeugd gevraagd kwetsbaar te worden en open aan te geven door een stap te zetten waar men voor stond, of hoe men zich voelde. De maskers konden af. Vervolgens was er gesprek en gebed in de kleine groepjes. Daarna namen sommigen even een frisse duik en was er nog een laddercompetitie (met voetbal, pionrace, trefbal), zodat elk groepje nog kon winnen. Daarna was het al later dan verwacht en was er na de lunch alleen nog tijd om op te ruimen en werd de boot net aan gehaald. Daarom is de afronding van de winnaars bij de laatste tienerdienst op 30 juni geweest. Check de foto's voor een sfeerimpressie.