Gezinsdienst: 'Wie vormt jou?'

De dienst ging over het verhaal van de pottenbakker. (Jeremia 18:1-6) Er is heel veel wat ons in ons leven vormt. Hier vertelden ook zes gemeenteleden uit alle leeftijd kort iets over. Kinderen deden, de welkomstwoorden, de lezing, voor- en dankgebeden en ondersteunden een lied met gebaren. Tijdens de collecte werd er een dans gedaan. In het praatje gebruikte Anne-Willem ook klei. 'We zijn als klei in de handen van de pottenbakker.' De klei moet eerst altijd gezuiverd worden, van harde stukken. Zo gebeurde dat in de dienst ook. Na de preek zongen drie tieners: 'God van licht, wees mijn Gids, leidt mij door het donker ik vertrouw op U...' Zo mogen we gevormd worden door Hem, hoe klein, of groot we ook zijn. Na het lied: 'God van Licht' was het opdragen van David Jozua. Hij is het zoontje van Anne-Willem en Gerrianne Hoekstra en broertje van Deborah en Daniël. Ds. Jeannet van der Veen heeft David Jozua gezegend. De dienst werd op de piano begeleid door Taekele Oevering.

foto’s Harm Feitsma