logo
PKN Surhuisterveen-Boelenslaan
Home
Diensten
weekbrief & kerkblad
Kerkdienst Live
nieuws
Archief 2018-2019
Archief 2017-2018
Archief 2016-2017
Jeugdwerk
Visie
Beleidsplannen
Organisatie
Pastorale indeling
Wat te doen bij?
contact / rek.nrs
Privacy & Disclaimer
Webshop

Een geslaagde, zonnige gemeente-startzondag

Als gemeente kunnen we terugzien op een geslaagde gemeente-startzondag op 22 september jl., de ‘aftrap’ van het kerkelijk seizoen 2019-2020. Een (bijna) volle kerk, een fijne dienst, schitterende weersomstandigheden, waardoor het gezamenlijk koffiedrinken en de lunch in de open lucht achter de Kroanseal konden plaats vinden. Ook Johans fietstocht en Wabe’s kuiertocht konden nu, in tegenstelling tot vorig jaar toen het miezerig weer was, gewoon doorgaan. En in De Lantearne kon men te kust en te keur om aan diverse activiteiten deel te nemen.

“Wij zijn heel tevreden over het verloop”, meldden Minke Bouma en Thelena Hiemstra van de Commissie gemeente-startzondag tussen de bedrijven door. “Samen met Elisa en Masja Veenhuizen, Simone Kooistra en Sjoukje de Wal hebben we de organisatie overgenomen van de commissie die vorig jaar de gemeente-startzondag nieuwe stijl lanceerde. We konden voortborduren op hun draaiboek en hun ervaringen. En vergeet daarbij ook niet de inzet van de vele vrijwilligers op wie wij niet tevergeefs een beroep konden doen. Hartverwarmend!”

De gemeente-startzondag startte met een dienst in De Flambou, die geleid werd door Wabe Jan van Dijk en Anne-Willem Hoekstra. Muzikale medewerking werd verleend door Geert van der Heide (orgel), Brassband Blaast de Bazuin o.l.v. Theun van Leijen en begeleidingsgroep Together4Him o.l.v. Ed Willems.

Het thema was: ‘Niet ik maar wij’. “Wij kunnen het komende seizoen het verschil maken in mensenlevens. Groeien in dienstbaarheid. ‘Omzien naar elkaar’ is het komende seizoen één van onze speerpunten” vertelde Anne-Willem Hoekstra. “Wat zou Jezus doen? Wat doen wij? Kiezen we voor onszelf of voor de ander. Belangrijk in ons leven is de lijn naar God en de ander om ons heen. Niet ik maar wij!”.

Na de dienst was het gezamenlijk koffiedrinken met iets lekkers erbij… “De keuze was enorm. Vers gebakken door gemeenteleden!” vertelden Minke en Thelena. “Geweldig!”.

Na de koffie kon er een keuze gemaakt worden uit tal van activiteiten. Geert van der Heide verzorgde een orgelconcert, oud-Surhuisterveen kwam voorbij in de boeken van Jan de Vries. Ook kon men creatief bezig zijn met het maken van boekenleggers of kaarten bij Berber de Jong, die bestemd zijn voor gemeenteleden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De jeugd kon chillen in de Opkeamer en liefhebbers van Oudhollandse spelletjes konden aan de bak in de hal van de kerk. Nieuw was de pubquiz in de grote zaal van De Lantearne. Teams van zes personen, jong en oud, streden in drie ronden hartstochtelijk om prijs en eer. “Een nieuw onderdeel dat zeker terug kan op de activiteitenlijst”, aldus de organisatie. Andere gemeenteleden trokken de wandelschoenen aan in Wabe’s kuiertocht en weer anderen genoten op de fiets van een ritje door Eastermarder en Hamster dreven ‘tusken it smûk skaadzjend beamtegrien’.

Net als vorig jaar werden ook de bewoners van ’t Suyderhuys niet vergeten. Met vier taarten en vier kannen koffie togen de leden van de diaconie naar het Feanster verzorgingshuis. “Wij hebben samen met de bewoners Johannes de Heer liederen gezongen. Een feest van herkenning, Uiteraard met begeleiding van Joop Helmus op mondharmonica”, vertellen Jolanda Helmus en Sjoukje de Haan. “Een fijne morgen waar de bewoners genoten van het samenzijn”. En na afloop was er een advocaatje met slagroom!

“Een geslaagde gemeente-startzondag. Wij hebben uiteraard nog niet geëvalueerd, maar als het ons ligt gaan we er volgend jaar weer voor”, vertellen Minke en Thelena enthousiast. “Met zoveel vrijwilligers achter je moet het gewoon lukken!”

Bloemstuk gemeente-startzondag
Bij het fraaie bloemstuk voor in de kerk gaven de bloemschikkers de volgende uitleg: De verschillende soorten bloemen stellen ‘wij’ als gemeente voor. Daartussen de rozen die liefde betekenen. Rondom en in de schikking de klimop Hedera wat staat voor Gods trouw. Apart hiervan het Pampasgras, groot en sterk steekt het overal bovenuit, maar pas op, gras betekent vergankelijkheid. Het bloemstuk is naar de bewoners van het ’t Suyderhuys gegaan.

PKN Surhuisterveen-Boelenslaan  | info@pknsb.nl