Archief 2019-2020

Gemeenschapszin tijdens lockdownperiode

Samen een bakje koffiedrinken na de kerkdienst, dat is er door de maatregelen rondom corona al geruime tijd niet meer van gekomen. Nu de periode dat we de diensten niet meer fysiek meemaken toch wel heel erg lang duurt en er weinig perspectief is dat hierin verandering komt, komt vanuit de gemeenteleden steeds meer het signaal dat dit samenzijn toch wel wordt gemist.

Het gros van de gemeenteleden volgt de diensten on-line en drinkt daarbij in alle rust een kop koffie. In een gezin kan dit nog wel gezellig zijn, maar er zijn genoeg mensen die alleen voor het beeldscherm of het luisterkastje zitten te luisteren naar het evangelie. Mensen die het wel fijn zouden vinden om af en toe samen een dienst te volgen en/of een bakje koffie te drinken kunnen zichzelf opgeven als gastheer/vrouw.

“Het is logisch dat we tegenwoordig in de hal van de kerk niet meer gezamenlijk koffiedrinken nu we op afstand van elkaar moeten blijven”, weet ook Dick Kooy wel. Maar hij hoorde over een gemeente waar ze hadden gekeken naar wat nog wel mogelijk was. “Dit idee laat me maar niet los, het zou fijn zijn wanneer we zoiets in Surhuisterveen ook konden doen.”

In dit format is er een groep gemeenteleden die wel (eens) bezoek wil tijdens of na de zondagochtend dienst en er is een groep die wel een visite wil afleggen. Door deze groepen simpelweg bij elkaar te brengen kan er weer een heel stuk gemeenschapszin ontstaan. “Eigenlijk is het een schot voor open doel, we hoeven de bal alleen maar in te trappen”, aldus Kooy.

Zowel gastheren/dames als bezoekers kunnen zich aanmelden. Uiteraard houden beide partijen zich aan de geldende corona maatregelen. “Op deze manier kunnen we er als broeders en zusters voor elkaar zijn in een niet altijd even gemakkelijke periode.”

Voor meer informatie of meedoen met het samen koffiedrinken kun je bellen naar 0512-361303 of e-mailen naar omziennaarelkaar@pknsb.nl.

Meedoen, vul het formulier in.

Werkgroep Omzien naar Elkaar