Gedachtenisdienst 2019

Op zondag 24 november mochten we in de Flambou een indrukwekkende gedachtenisdienst meemaken. De namen van 26 gemeenteleden die ons in het afgelopen kerkelijk jaar zijn voorgegaan, werden nog eenmaal genoemd. Vervolgens werd er door de familie of door goede vrienden een kaars aangestoken. Het bloemstuk kreeg de volgende uitleg: “De drie grote witte rozen bovenaan staan voor geloof, hoop en liefde en ze Zijn verbonden met elkaar door de klimopranken en de verbinding met God . De witte bloemen staan voor de gestorvenen die opgegaan zijn naar het Licht. De anjers met gekleurde rand zijn de goede herinneringen en mooie ervaringen die we met mensen hebben gehad en door het handvormige blad weten we ons altijd gedragen door de Heer. De lange klimopstroken zijn verbonden met de kaarsen.” De liturgie van deze zondag.