Archief 2019-2020

Gedachtenisdienst 2020

Op zondag 22 november werd in De Flambou de gedachtenisdienst gehouden. In deze dienst gingen voor ds. Warner Veltman uit Ee en pastor Ytje Hinke Attema. Ouderling van dienst was Bauke de Haan. Geert van der Heide bespeelde het orgel, terwijl een aantal zangers en zangeressen hun medewerking verleende. Op deze Eeuwigheidzondag werden de namen genoemd van 22 gemeenteleden, die ons het afgelopen kerkelijk jaar zijn voorgegaan. Vervolgens werd er door de familie, bekenden of de ouderling van dienst een kaars aangestoken.

Ytje Hinke Attema: “In andere jaren zijn we gewend dat de kerk vol zit met gemeenteleden en familieleden van de overledenen. Nu in de tijd van corona is alles anders, want we zijn gebonden aan regels. Toch zijn we dankbaar dat er een gedachtenismoment kan zijn en dat de kaarsen kunnen worden aangestoken.”

Het bloemstuk kreeg de volgende uitleg.

In het midden van de schikking zien we het kruis,
waarbij we denken aan de gestorvenen,
maar ook aan het lijden en de opstanding van Jezus.

De witte bloemen en de kaarsen vertellen van het licht.
Gipskruid werd gebruikt om de gemeente van Christus uit te beelden.
De witte rozen zijn als teken van de band met God.
Een band die blijft, want Christus deelt onze levensdagen.

Het bloemstuk is gemaakt door Sjoukje Vos en Jantine Wiersma. Na de dienst ging het met een hartelijke groet en wensen van bemoediging naar de bewoners van ’t Suyderhuys.

De liturgie van deze zondag.

Foto’s: Harm Feitsma