Gedoopt

In de morgendienst van zondag 27 oktober 2019 werden twee kinderen gedoopt. Deze feestelijke dienst werd geleid door ds. Wabe Jan van Dijk, terwijl de samenzang werd begeleid door Caroline van der Laan.

De uitleg van het bloemstuk:
De Vader kent jou, Hij zal je vrede geven, je bent een parel in Zijn hand. Het is een bol op blad van de vingerplant, een verwijzing naar een leven als parel in Gods hand. De gekleurde bloemen zijn de dopelingen. Omringd door 3 witte rozen, als teken van de 3 enigheid, gipskruid als het sprankelende water, en klimop als Gods liefde en trouw.

Gedoopt werden Tiemen Klaas Schingenga, zoontje van Rick Schingenga en Annichje Bosma, broertje van Iris en Jorn en Ninte Hennie de Vries, dochtertje van Janko en Gertina de Vries, zusje van Danil, Lise en Evan. Door de kinderen van de Kindernevendienst werden diverse wensen voor de dopelingen op papier gezet. Wensen uiteenlopend van veel liefde tot gaan schitteren in de zon, als veel geluk tot het krijgen van een mooie carrière. Gertina las het volgende gedicht voor:

Ik wens je twee stevige voeten,
om door het leven te gaan.
Ik wens je twee stevige handen,
om anderen bij te staan.
Ik wens je een mond om te lachen,
met vrienden die vrolijk zijn.
Maar ook om mensen te troosten,
bij tegenspoed en pijn.
Ik wens je twee heldere ogen
om te zien wat kwaad is of goed.
Dan zul je altijd weten,
de weg die je volgen moet.
Ik wens je een liefdevol hart toe,
een hart dat mensen bemint.
Maar bovenal heb je Gods zegen,
wordt een gelukkig en lief kind.