Archief 2019-2020

Bloemactie 2021

OPBRENGST VERKOOP BLOEMEN NAAR MEUBILAIR IN LANTEARNE

Bestellen nu al mogelijk

De jaarlijkse bloemenactie gaat ook dit jaar door. Vanwege de coronacrisis is de opzet enigszins aangepast, maar gelukkig zijn er voldoende prachtige planten beschikbaar. Ook dit jaar is er weer een groot assortiment geraniums (staand en hangend), ‘Spaanse margrieten’, fuchsia’s of royaal gevulde (hang)potten met een gemengd aanbod. Nieuw is dat ook potgrond wordt aangeboden. Alle bestellingen kunnen op woensdag 5 mei worden thuisbezorgd of worden opgehaald bij De Bining aan de Gedempte Vaart.

De opbrengst van de actie gaat dit jaar naar de aanschaf nieuw meubilair in De Lantearne. Het gaat daarbij met name om de aanschaf van tafels en stoelen in de pas gerenoveerde accommodatie. “De Lantearne ziet er nu prachtig uit. Alles is opgeknapt en door het plaatsen van zonnepanelen kunnen we nu voor een belangrijk deel in onze energiebehoefte voorzien”, zegt André Postma van De Lantearne. Door de coronacrisis konden geplande acties voor nieuw meubilair niet doorgaan. “De bloemenactie kan wél worden georganiseerd. Er zijn voldoende vrijwilligers om alles volgens de regels te laten verlopen.”

DE BLOEMENACTIE

Evenals voorgaande jaren worden ook dit jaar aan de week voorafgaand aan Moederdag weer bloemen verkocht. Het aanbod en de keuze is gevarieerd en daarom verwacht de commissie dat veel mensen bloemen zullen bestellen. Dat geldt ook voor de potgrond. “Vorig jaar werd er door veel mensen om gevraagd. Daar spelen we nu op in”, verduidelijkt Postma.

HOE BESTELLEN?

Bloemen kunnen op verschillende manieren worden besteld.

• Het meest eenvoudige is het doorgeven van een bestelling via de webshop van de kerk
  • Telefonisch door de bestelling door te geven aan André Postma (0512-361303)
  • Daarnaast kunnen bestelformulieren op drie plekken in Surhuisterveen worden ingeleverd. Dit kan bij:
    • De Lantearne, Jan Binneslaan 49,
    • Postma Handwerken, Gedempte Vaart 9,
    • Wijnhuis Machiel, De Dellen 9a.

Alle bestellingen moeten uiterlijk op vrijdag 30 april binnen zijn.

WANNEER AFLEVERING?

Bloemen kunnen ‘als vanouds’ worden afgehaald bij De Bining aan de Gedempte Vaart. Uiteraard wordt bij de afhandeling rekening gehouden met alle voorschriften die vandaag de dag worden gesteld. Wie de bloemen zelf liever niet ophaalt, kan alles thuisbezorgd krijgen. Inmiddels hebben zich vrijwilligers gemeld die de bezorging op zich willen nemen. Hier worden geen kosten voor in rekening gebracht. (Wil iemand bij een familielid, vriend/vriendin of iemand anders een bloemetje laten bezorgen, dan is dat in principe ook geen probleem. Uiteraard moet het adres dan wel even worden doorgegeven.)

HOE BETALEN?

Iedereen die via de webshop bloemen bestelt, kan onmiddellijk betalen. Dit is voor iedereen het gemakkelijkst. De bloemen die bij De Bining worden afgehaald, kunnen ook ter plekke worden afgerekend. Er is een pinautomaat. Contant betalen mag ook, maar dan wordt verwacht dat iedereen ‘gepast’ betaalt. Het liefst met het totaalbedrag in een enveloppe. Mensen die bloemen thuisbezorgd krijgen, kunnen het bedrag via de webshop betalen of contant afrekenen (in envelop). Giften zijn uiteraard ook welkom.