Archief 2019-2020

Opbrengst bloemenactie

voor meubilair De Lantearne

De jaarlijkse bloemenactie heeft het mooie resultaat van € 2.750,- opgebracht. Dit bedrag is vergelijkbaar met de opbrengst van 2020 en daarmee is de organiserende commissie meer dan tevreden. Alle bloemen werden op woensdag 6 mei vanuit De Bining bezorgd of gehaald. In een tijdsbestek van ruim drie uren waren alle bestellingen de deur uit. Evenals voorgaande jaren lukte dit dankzij de inzet van een flink groep vrijwilligers. Door het relatief slechte weer viel de ‘losse’ verkoop ietwat tegen. “Voorgaande jaren kwamen er altijd veel mensen langs om alsnog een kijkje te nemen en bloemen te kopen, maar dat ging nu niet. Het waaide te hard. Bovendien speelde de regen ons parten”, vertelt André Postma. Hij coördineerde evenals vorig jaar de actie.

Naast sierbloemen werd dit jaar voor het eerst potgrond aangeboden. Door het koude voorjaar waren de aangeboden bloemen iets minder uitbundig in vergelijking met andere jaren. “Het voorjaar komt overal iets later op gang. Gelukkig zien we nu al het verschil met enkele weken geleden”, aldus Postma. De opbrengst van de bloemenactie gaat naar de aanschaf van nieuw meubilair in De Lantearne. Na de ingrijpende verbouwing staan nieuwe tafels en stoelen op het wensenlijstje van de Bouwcommissie. “Helaas konden andere acties vanwege de coronacrisis niet door gaan. Toch hebben we goede hoop dat het benodigde bedrag er komt”, zegt Postma.