logo
PKN Surhuisterveen-Boelenslaan
Home
Diensten
weekbrief & kerkblad
Kerkdienst Live
nieuws
Archief 2018-2019
Archief 2017-2018
Archief 2016-2017
Jeugdwerk
Visie
Beleidsplannen
Organisatie
Pastorale indeling
Wat te doen bij?
contact / rek.nrs
Privacy & Disclaimer
Webshop

Bevestiging Hotske Paulusma-Rinsema

In de morgendienst van zondag 25 augustus jl. is Hotske Paulusma-Rinsema bevestigd tot ouderling. Zij gaat werken in het ouderenpastoraat. De dienst werd geleid door ds. Wabe Jan van Dijk, terwijl Caroline van der Laan de samenzang begeleidde. Ouderling van dienst was Wilma Weening.
Zondag 5 mei stond in het teken van de wisseling van de wacht van de nieuwe en uittredende ambtsdragers. Al voor de zomervakantie was bekend dat zij bereid was gevonden de vacante plaats van Jan de Vries in te nemen. Besloten werd dat de bevestiging na de vakantieperiode zou plaatsvinden. Wel had zij zich inmiddels verdiept in de werkzaamheden, die het ouderenpastoraat inhouden en ging al aan de slag, waarbij ze werd ingewerkt door Gré Lettinga – collega-ouderling in het ouderenpastoraat – en pastor Ytsje Hinke Attema.

Hotske Paulusma woont sinds kort in Surhuisterveen maar heeft veel zin in het ambt en het werk dat dit met zich mee brengt. “De beste manier om snel met veel mensen kennis te maken is actief binnen de gemeente aan het werk te gaan”, liet zij weten in Kruispunt van 24 mei 2019. “En ik doe het graag”, voegde ze daaraan toe op de dag van de bevestiging.

Er waren geen bezwaren ingediend. “Wie zou het ook durven”, merkte Wabe Jan van Dijk op. Na de bevestiging werd zij door de gemeente toegezongen twee coupletten van Johannes de Heer lied 569:
Heer wees mijn Gids
op heel mijn levenspad,
wees Gij mijn Gids.


Na afloop van de dienst maakten veel broeders en zusters gebruik van de gelegenheid om haar te feliciteren en Gods zegen toe te wensen.

Foto’s: Harm Feitsma

PKN Surhuisterveen-Boelenslaan  | info@pknsb.nl