logo
PKN Surhuisterveen-Boelenslaan
Home
Diensten
weekbrief & kerkblad
Kerkdienst Live
nieuws
Archief 2019-2020
Archief 2018-2019
Archief 2017-2018
Archief 2016-2017
Jeugdwerk
Visie
Beleidsplannen
Wat te doen bij?
contact / rek.nrs
Privacy & Disclaimer
Webshop

Nieuws 2017-2018

Koffieochtend

Donderdag 6 september was er weer een koffieochtend voor de senioren die in de maanden mei, juni en juli jarig waren. Dominee Wabe Jan van Dijk kon om 10 uur een kleine 40 mensen welkom heten. We zongen het lied ‘Grote God wij loven U’ en dominee ging voor in gebed. Toen was er koffie met een heerlijk stukje oranjekoek.

Lees verder en bekijk de foto's


Dopen

Zondagmorgen 2 september was er een doopdienst en in deze dienst heeft ds. Wabe Jan van Dijk Jacco Rienk gedoopt.

Lees meer en bekijk de foto's


Afscheid en bevestiging ambtsdragers

In de morgendienst van zondag 19 augustus werd afscheid genomen van vier ambtsdragers. Er werden ook vier in het ambt bevestigd. Tevens werden er drie rentmeester diakenen ‘in de bediening gesteld’. ‘In de bediening gesteld’ houdt in dat ze weliswaar geen ambtsdrager zijn, maar wel nauw samenwerken met de ambtsdragers. De dienst werd geleid door ds. Wabe Jan van Dijk.

Lees verder en bekijk de foto's


Overstapdienst groep 8

Aan het einde van het seizoen wordt in een dienst aandacht besteed aan die kinderen, die de basisschool verlaten en doorstromen naar het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat zij tevens de overstap maken van het kinderwerk naar het tienerwerk. Zo ook dit jaar en wel in de morgendienst van zondag 24 juni. Het thema was ‘Op weg naar’.

Lees verder en bekijk de foto's


Joy4kids
Kinderkerk 17 juni 2018

Dit keer duurde de kinderkerk een hele ochtend. Tijdens de inloop konden de kinderen spelletjes doen of tekenen. Daarna werden ze welkom geheten en zongen het welkomslied. Het thema van deze kinderkerk: een hart voor God.

Lees verder en bekijk de foto's


Clubkamp 2018: 'Wie ben jij?'

Het hele clubseizoen zijn we binnen de verschillende jeugdgroepen bezig geweest met het thema: 'Wie ben ik?' Dit clubkamp hadden we een thema wat daar goed bij aansluit: 'Wie ben jij?' Dit mogen we aan elkaar vragen, maar ook aan God: 'Wie bent U?' We zijn het weekend in gegaan in de hoop onszelf, de ander en God beter te leren kennen.

Lees verder en bekijk de vele foto's


Koffieochtend 30 mei

Woensdag 30 mei was er weer een koffieochtend voor degenen die de afgelopen maanden jarig waren en 75 jaar of ouder werden. Het was deze keer maar een kleine groep; in totaal waren we met 23 personen.

Lees verder en bekijk de foto's en video


Kinderkerk 29 april 2018: De liefde van God

De meivakantie is begonnen, goed begonnen! We mogen weer naar de kinderkerk! Een gezellige groep kinderen weer bij elkaar! Na een gezellige inloop beginnen we gezamenlijk deze kinderkerk. We spelen weer verschillende spelletjes met elkaar. Ook mogen kinderen gebedspunten aandragen. Waar wil je voor bidden/danken? We zingen het welkomstlied en vragen een zegen, met genoemde punten van de kinderen, over deze kinderkerk.

Lees verder en bekijk de foto's en video


Kerkelijk werker

Mw. Ytje Hinke Attema gaat per 1 juni bij ons aan de slag, eerst voor 1 jaar. Tijdens de consistorievergadering op 25 april is het contract getekend. En natuurlijk een bloemetje omdat we blij met haar zijn!


Dopen

Zondagmorgen 22 april was er een doopdienst en in deze dienst heeft ds. Wabe Jan van Dijk twee kinderen gedoopt.

Lees meer en bekijk de foto's


Afscheidskado familie van der Sleen

Op dinsdagmorgen 10 april jl. hebben Jan Talma, Wopke Hoekstra en Hanneke Dijkstra namens onze gemeente het afscheidscadeau voor de familie van der Sleen, het fotoboek, overhandigd.

Lees meer en bekijk de foto's


Kindernevendienst Pasen
Jezus Leeft!

Op eerste paasdag mochten we stilstaan bij Jezus opstanding. Het doel van Zijn lijden was bereikt. Niet het graf maar het leven voor Hem en ons. Niet het verdriet maar geloof en blijdschap. Het is niet donker meer maar voor altijd licht. Hij Leeft!

Lees meer en bekijk de foto's


Kinderkerk
Thema: Geven brengt leven!

Zondagochtend 18 maart was het weer zover, kinderkerk Joy 4 kids met het thema “Geven brengt leven!”. Om 9.15 uur komen de eerste kinderen binnen wandelen. De tafels per 2 groepen met knutselspulletjes en spelletjes staan gereed.

Lees meer en bekijk de foto's


Afscheid Ds. Johan van der Sleen van
PKN-gemeente Surhuisterveen-Boelenslaan

In de morgendienst van 25 februari nam ds. Johan van der Sleen afscheid als predikant van onze gemeente, waaraan hij 11,5 jaar was verbonden. Vanaf nu dient hij de gemeentes van De Wilp/Siegerswoude en Zevenhuizen.

Lees verder en bekijk de foto's


Toegang De Lantearne via Jan Binneslaan weer open

Vrijdagmiddag 23 februari 2018. Klokslag vier uur. Een gedenkwaardig tijdstip voor de vrijwilligers van de renovatie van de entree van De Lantearne. Toen werd het afzettingslint, dat de toegang tot De Lantearne al die tijd verhinderde, definitief verwijderd. Hun werk zat erop.

Lees verder en bekijk de foto's


Informatie: woensdag 28 maart 19:30 uur in De Bining. Lees meer.


Renovatie entree De Lantearne bijna gereed

Het heeft even geduurd, maar het is bijna zover. De renovatie van de entree van De Lantearne is zo goed als klaar. Nog de laatste puntjes op de i en we kunnen weer via de Jan Binneslaan naar binnen.

Lees verder en bekijk de foto's


Verjaardagsfeest voor ouderen donderdag 15 februari

Op donderdag 15 februari werd er weer een koffieochtend georganiseerd voor de mensen die in de maanden november, december of januari jarig waren en 75 jaar of ouder werden. I.v.m. de griep en de sneeuw kwamen er minder mensen dan verwacht en kon Johan van der Sleen iets na tien uur ruim dertig mensen welkom heten. Hij sprak uit dat we dankbaar mogen zijn dat God ons er weer een jaar bij heeft gegeven.

Lees verder en bekijk de foto's


Kerk-, School- en Gezinsdienst
thema: “Ik sta sterk door…”

Zondag 11 februari jl. was de jaarlijkse Kerk-, School- en Gezinsdienst in De Flambou. Dit keer met de leerlingen en leerkrachten van CBS De Hoekstien. Het thema van de dienst was: “Ik sta sterk door…”.

Lees verder en bekijk de foto's


HEA! vrijwilligers helpen met verbouwing bij kerk

By de tsjerke yn Surhústerfean is it allegearre drokte. Frijwilligers binne dwaande mei in nij lokaal by De Lantearne.


Gezamenlijke jeugdactiviteit vrijdag 2 februari

Sinds het seizoen 2016-2017 zijn de tienergroepen verdeeld in Girls Only en Boys Together. Drie keer per jaar zijn er gezamenlijke activiteiten. Afgelopen vrijdag was zo'n avond waarbij we 'de jongens tegen de meiden' speelden, een zeskamp hadden en de eerste info deelden over het a.s. kamp op 8-10 juni.

Check de foto's voor een indruk van de avond!


Zendmast op kerktoren De Flambou

Op dinsdag 30 januari is de kerktoren van De Flambou een behoorlijk stuk hoger gegroeid. Niet dat er enig metselmerk aan te pas kwam. Op de kerktoren werd namelijk een zendmast geplaatst van Tele 2. Dit om het bereik nog beter te maken. De antenne werd geplaatst met behulp van een hijskraan.

Lees verder en bekijk de foto's


Vacature Kerkelijk werker

Door het vertrek van 1 van haar 2 fulltime predikanten is er bij ons stilgestaan op de wijze waarop het pastoraat de komende jaren moet worden vormgegeven. De kerkenraad heeft besloten om voor eerst een kerkelijk werker te willen aantrekken. De kerkelijk werker krijgt de speciale opdracht om gericht zorg en aandacht te geven aan onze oudere gemeenteleden.

Lees verder voor de vacature


GOD is altijd ONLINE

Kinderkerk 14 januari 2018

De kinderen die naar de kinderkerk komen beginnen ook deze keer met spelletjes aan de tafel. Iedereen is enthousiast bezig. Je merkt en hoort dat kinderen elkaar (leren) kennen, dat ze de leiding leren kennen… en andersom. Het begint gezellig!

Lees verder en bekijk de foto's

GOD is altijd ONLINE

Kinderkerk 14 januari 2018

De kinderen die naar de kinderkerk komen beginnen ook deze keer met spelletjes aan de tafel. Iedereen is enthousiast bezig. Je merkt en hoort dat kinderen elkaar (leren) kennen, dat ze de leiding leren kennen… en andersom. Het begint gezellig!

Lees verder en bekijk de foto's


Tussenstand renovatie entree De Lantearne

De renovatie van de entree van De Lantearne is voor een gedeelte gereed. De ingang aan het plein is klaar. Er is een nieuw kozijn geplaatst, terwijl de deuren zijn aangebracht.

Lees verder en bekijk alle foto's van de verbouwing


Bevestiging ambtsdragers

De morgendienst van zondag 7 januari stond in het teken van de bevestiging van twee ambtsdragers. Klaas van der Ploeg, De Dellen 29 werd als ouderling-kerkrentmeester en Wilma Weening-de Jager, Torenplein 89 werd als ouderling-pastoraat bevestigd.

Lees verder en bekijk de foto's


Kinderkerstfeest 2017

Traditioneel wordt het kinderkerstfeest gehouden op kerstavond. Zo ook deze keer. De laatste jaren werd er steeds een musical opgevoerd. De organisatie heeft deze keer gekozen voor het brengen van het kerstverhaal, waaraan zo’n 25 mensen - jong en oud(er) - hun medewerking verleenden. Een fraai en sfeervol aangekleed podium, met de deelnemers in prachtige gewaden gestoken. Het geheel gaf een uiterst verzorgde indruk.

Lees verder en bekijk de foto's


Renovatie entree De Lantearne in eindfase

Nog even en dan is de overlast om De Lantearne op een normale manier binnen te komen verleden tijd. De renovatie nadert zijn voltooiing. Er is de laatste tijd hard gewerkt om de klus te klaren. ‘Noch efkes oanfeie…’ bleek enkele weken geleden iets te optimistisch gesteld. “Maar we liggen op schema”, laat de tevreden bouwcommissie weten. En dat ondanks de slechte weersomstandigheden. “Want het weer zat de laatste weken niet mee. Maar door de werkvloer af te schermen met de nodige dekkleden kon er vrijwel altijd worden doorgewerkt.”

Lees verder en bekijk de foto's


Kinderkerk 26 november: Deel, dan wordt het veel!

Geluid van gesprekken op de gang, het uittrekken van jassen en zo komen rond de klok van 9 uur de eerste kinderen binnen bij de Kinderkerk, Joy 4 Kids. De meeste kinderen weten al hoe het werkt en zoeken hun “eigen tafel” op om hier met leeftijdsgenoten kennis te maken en een spel te spelen, lekker te kleuren of in gesprek te gaan met elkaar. Elkaar ontmoeten en samen iets gaan doen staat centraal.

Lees verder en bekijk de foto's


Laatste zondag kerkelijk jaar

Zondag 26 november, was de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Tijdens de morgendienst zijn de namen voorgelezen van gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden.

Lees verder en bekijk de foto's


The Challenge 2.0

Op zaterdag 25 november barstte The Challenge 2.0 los. Ruim 80 tieners van de gezamenlijke kerken van Surhuisterveen deden mee aan dit uitdagende evenement op verschillende plekken in Surhuisterveen.

Lees verder en bekijk de foto's


Koffieochtend jarigen 75 jaar en ouder

Op woensdag 22 november j.l. werd er weer een koffieochtend georganiseerd voor de mensen die in de maanden juli, augustus, september en oktober jarig waren en 75 jaar of ouder werden.

Lees verder en bekijk de foto's


Doopdienst 19 november 2017

Zondagmorgen 19 november was er een doopdienst en in deze dienst is Adriana Klazina gedoopt. Ze is geboren op 5 oktober 2017 en dochtertje van Tom en Rosalinde Groeneweg-van der Goot en zusje van Stefan. Ze wonen aan de Tiengastraat 16 in Opende.

Lees verder en bekijk de foto's


Renovatie entree De Lantearne in tweede fase

Er wordt hard gewerkt aan de verbouwing van De Lantearne. Het gaat om de entree aan de Jan Binneslaan, die toe was aan een grondige renovatie. Ook de ingang van de hal aan het plein wordt aangepakt. De aanpak was hard nodig. Niet alleen werd het hoog tijd dat de entree goed toegankelijk wordt voor de mindervaliden. Maar ook inbraakpreventie, veiligheid en energiebesparing zijn zaken, die met deze verbouwing worden aangepakt.

Lees verder en bekijk de foto's


Renovatie entree De Lantearne ligt op schema

Er wordt hard gewerkt aan de verbouwing van De Lantearne. Het gaat om de entree aan de Jan Binneslaan, die toe was aan een grondige renovatie. Ook de ingang van de hal aan het plein wordt aangepakt. De aanpak was hard nodig. Niet alleen werd het hoog tijd dat de entree goed toegankelijk wordt voor de mindervaliden. Maar ook inbraakpreventie, veiligheid en energiebesparing zijn zaken, die met deze verbouwing worden aangepakt.

Lees verder en bekijk de foto's


Wat is jouw talent?

Kinderkerk 8 oktober 2017

Het Koninkrijk van God bestaat uit www…. Woorden-werken-wonderen… dat is pas okay!!
Mat.25:14-30

Hiermee zijn ongeveer een 50 kinderen deze kinderkerk mee begonnen. Het oefenen en instuderen van een rap die we straks in de kerk mogen laten horen.

Lees verder en bekijk de foto's


Geslaagde startzondag

Wij kunnen terugzien op een geslaagde startzondag of gemeentezondag. Er werd begonnen met een dienst waarin het thema was: ‘Daar zit muziek in’. En de aanwezigen hebben kunnen beluisteren dat er muziek in zat! Blaast de Bazuin, Geert van der Heide, Together4Him en de Cantorij verleenden allemaal hun muzikale medewerking aan deze dienst en dat leverde een mix van veelkleurigheid op. De dienst werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Masithi Amen: Zing Amen. Wij prijzen God.

Lees verder en bekijk de foto's


 

PKN Surhuisterveen-Boelenslaan  | info@pknsb.nl