logo
PKN Surhuisterveen-Boelenslaan
Home
Diensten
weekbrief & kerkblad
Kerkdienst Live
nieuws
Archief 2017-2018
Archief 2016-2017
Archief 2015-2016
Archief 2014-2015
Archief 2013-2014
Archief 2012-2013
Archief 2011-2012
Jeugdwerk
Visie
Beleidsplannen
Organisatie
Pastorale indeling
Wat te doen bij?
contact / rek.nrs
Privacy & Disclaimer
Webshop

Nieuws

Nieuw Liturgisch Centrum in gebruik genomen

Zondagmorgen 7 juli 2013 is het nieuwe Liturgisch Centrum in gebruik genomen. Het geheel geeft een ruime, frisse aanblik met een prachtige, lichte achterwand, waarop ook de teksten van de beamer geprojecteerd worden. Door het vervangen van de preekstoel door een lezenaar en het vervangen van de bestaande avondmaalstafel door een kleinere tafel had het geheel een veel ruimere aanblik gekregen.

Lees verder en bekijk de foto's


Kamp Rock Solid

Van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni zijn de Rock Solid-groepen naar Holsloot geweest op kamp. Het was weer een lekker actief kamp, waarbij het thema was: 'Samenwerken!'

Lees verder en bekijk de foto's


Doarpstsjerke in Tsjerkepaad 2013

Ook in 2013 is er weer de jaarlijks terugkerende Tsjerkepaad. In Friesland zijn er meer dan 250 kerken die hun deuren open zullen zetten voor belangstellenden zoals de Doarpstsjerke. De Doarpstsjerke heeft er deze keer wel een bijzondere attractie bij. Elke zaterdagmiddag wanneer de kerk is geopend is er een tentoonstelling van (oude) zondagschoolboekjes.

Lees verder


Herstel voegwerk westgevel De Flambou

De oplettende passant heeft het deze weken zonder twijfel gezien: de westgevel van De Flambou staat in de steigers. De kerkrentmeesters hebben opdracht gegeven om de westgevel aan te pakken.

Lees verder


Overstapdienst Afscheid groep acht Kindernevendienst

In de morgendienst van 23 juni werd afscheid genomen van groep acht van de Kindernevendienst. De dienst, onder leiding van Anne-Willem Hoekstra, stond in het teken van dit afscheid. Het thema was ‘God heeft een plan met je leven’. De liederen waren eveneens afgestemd op dit thema.

Bekijk de foto's


Jaarlijkse boeken- en goederenmarkt in De Bining

Zaterdag 22 juni werd in en rond De Bining de jaarlijkse boeken- en goederenmarkt gehouden. De vrijwilligers hadden van alles klaar gezet en de bezoekers konden van 9.00 tot 16.00 uur rondneuzen of er iets van hun gading bij zat.

Lees verder


Jatov afsluiting

Woensdagmiddag 29 mei hebben we het Jatov-seizoen afgesloten met groep 7 en 8 in het Adfunturepark in Dokkum. Grenzen werden er in het klimpark verlegd, angsten overwonnen.

Lees verder en bekijk de foto's


Opening inloophuis ‘t Carillon

Dinsdag 7 mei heeft burgemeester Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen om 17.00 uur het inloophuis aan de Groningerstraat 16 geopend. De openingstijden van het inloophuis zijn wekelijks op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00-17.00 uur. De werkgroep en de vrijwilligers heten u graag van harte welkom!

Lees verder en bekijk de foto's


Er op uit met de tienerdienst!

Op 5 mei was de tienerdienst buiten. Onderweg naar een te vinden locatie moesten de tieners op bepaalde punten 'posten' vinden, waar ze een vraag moesten beantwoorden, voor het woord wat ze aan het einde nodig hadden.

Lees verder en bekijk de foto's


Gezellige middag voor 70-plussers

Donderdagmiddag 25 april, was er in de Lantearne, een gezellige middag georganiseerd door de diaconie. We werden verwelkomd door diaken Nynke Hielema. De groep “de jeugd van Toen“ uit Wolvega presenteerde voor ons toneel en zang.

Lees verder en bekijk de foto's


Dopen en belijdenis 14 april 2013

Zondag 14 april mochten er 7 kinderen gedoopt worden. Daarnaast hebben Queenie Whitley de Ruiter en Sjouke van der Veen belijdenis van hun geloof gedaan. Een van de doopouders, Elina van der Goot, maakte een mooi, zelfgemaakt gedicht, dat ze voordroeg in de dienst.

Lees verder en bekijk de foto's


Paasviering/Slotavond catechese Lauwershiem

25 maart 2013 in de Lantearne werd een ieder van een kopje koffie of thee voorzien met een plak cake. Foekje de Bruin heette iedereen welkom. Helaas konden Jan de Vries en Klaske Tel er niet bij zijn vanwege ziekte. Na het openingsgebed door Bert Kappe zongen we: “Jezus, leven van ons leven”.

Lees verder en bekijk de foto's


Bazaar groot succes

De bazaar heeft dit jaar een opbrengst van € 15.015,10. De afgelopen jaren hebben we met de opbrengst van de bazaar al heel wat noodzakelijk onderhoud aan onze gebouwen en omliggend terrein uit kunnen voeren. Dit jaar was de verlichting in de kerkzaal aan de beurt.

Lees verder en bekijk de foto's


Afscheid ds Sjoerd Runia met koninklijke onderscheiding

Na acht jaar heeft ds. Sjoerd Runia afscheid genomen als ouderenpastor van onze gemeente. Op 5 maart werd hij 75 jaar, in zijn ogen een mooie leeftijd om te stoppen met dit werk. De grootste verrassing werd voor het laatst bewaard. Aan het slot werd hij koninklijk onderscheiden.

Lees verder en bekijk de foto's


Koffieochtend op 13 maart

Net zoals de vorige keren werd iedereen welkom geheten, werd er een gedeelte uit de bijbel gelezen en gebeden. Er werd gezellig met elkaar koffie of thee gedronken.

Lees verder en bekijk de foto's


Koffieochtend op 26 februari 2013

26 februari 2013 waren er van enkele sectoren mensen uitgenodigd vanaf 75 jaar om op de koffie te komen bij ds. en mevr. van der Sleen. Andre Postma had een zaal van de Lantearne gezellig ingericht en de koffie, thee en koek stonden keurig klaar.

Lees verder en bekijk de foto's


Kinderkerk

Zondag 3 februari was er weer Kinderkerk. Het thema was deze keer: "Niemand is als jij."

Sabine Postema schrijft: "Ik vond het leukste om te knutselen, want het was een leuke opdracht. Ik was al vaker bij kinderkerk geweest. Het is altijd leuk."
Nadia van der Sleen vond het chillen in de opkeamer het leukste.
Yrsa de Bruin vond de film het leukste en dat het een leuke Kinderkerk dienst was.

Lees de verhalen van de kinderen en bekijk de foto's


Sirkelslag

Op 1 februari vond dit dynamische spel plaats. Na samen te hebben gegeten, barstte om half 8 de strijd los tegen de 419 andere jeugdgroepen, die op precies dezelfde tijd klaar zitten elders in het land. Via de internetverbinding met xnoizz, kwamen de opdrachten binnen. Vanuit Surhuisterveen speelden we mee met drie teams.

Lees verder en bekijk de foto's


Op de koffie bij ds. en mevrouw van der Sleen

Woensdag 23 januari, de eerste koffie-ochtend in 2013. Van een paar sectoren waren de mensen vanaf 75 jaar uitgenodigd om elkaar te ontmoeten in een zaal van de Lantearne. Wegens weersomstandigheden waren er afmeldingen. Ds.Van der Sleen verwelkomde iedereen.

Lees verder en bekijk de foto's


Doopdienst 20 januari

Tijdens de doopdienst zijn Noa en Tamar Froukje gedoopt.

Lees verder en bekijk de foto's


Tienerdienst en broodmaaltijd

Op 20 januari was er weer de jaarlijkse tienerdienst met broodmaaltijd voor jong en oud. Het thema van deze dienst was samen. Samen willen wij Jezus volgen. Wie is Hij voor ons en hoe volgen wij hem?

Lees verder en bekijk de foto's


Oliebollenactie opnieuw een succes

De oliebollenactie 2012 was opnieuw een succes. De opbrengst was € 2.509,65!

Lees verder en bekijk de foto's


Veel belangstelling kinderkerstfeest

De organisatie van het kinderkerstfeest heeft de laatste jaren niet te klagen over belangstelling. Ook deze keer was De Flambou weer geheel bezet.

Lees verder en bekijk de foto's


Kerstviering Lauwershiem 2012

17 december was er een kerstviering van de catechesegroepen in de Lantearne. Op deze avond werd er ook gezongen voor de 2 jarigen, Jannie en Geert.

Bekijk de foto's


Kerstviering ouderen 2012

Maandag 17 december heeft de diaconie een kerstviering gehouden met de ouderen.

Bekijk de foto's


Uitnodiging voor het Kinderkerstfeest 2012


Doopdienst 21 oktober 2012

In deze dienst zijn 5 kinderen gedoopt.
Lees verder en bekijk de foto's


Gemeentezondag 23 september

Thema: Wie ben jij

Zondag 23 september was de start van het komende seizoen. Doel van deze zondag was om elkaar beter te leren kennen.

Lees verder en bekijk de foto's


PKN Surhuisterveen-Boelenslaan  | info@pkn-surhuisterveen-boelenslaan.nl