Kerkdiensten in coronatijd

Op 23 augustus zijn we weer gestart met kerkdiensten met bezoekers. Het aantal aanwezigen is per 6 september gesteld op maximaal 125 aanwezigen maar dan kan er ook worden gezongen.

Volgens de richtlijnen van de PKN mag in een ruimte van ruim 5000m3 in een dienst van één uur, 20 minuten worden gezongen. De maximaal 125 aanwezigen zitten dan in een ‘zigzag’ opstelling, niet recht achter elkaar. Omdat het aantal aanmeldingen tot nu toe tussen de 60 en de 100 is, en er voldoende tussenruimte mogelijk is, is besloten hiertoe over te gaan.

Koffiedrinken na de dienst is, beperkt, toegestaan. De opstelling zal volgens de anderhalve meter regel zijn en van de aanwezigen wordt verwacht dat ze dit naleven: we zijn voor elkaar verantwoordelijk.

De overige maatregelen blijven allemaal bestaan:

• Hebt u de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak hebben, dan vragen we u de dienst niet bij te wonen.
  • Alleen de ingang aan de Groningerstraat en de ingang aan de Jan Binneslaan is geopend.
  • Bij de ingang wordt u ontvangen door een diaken en u dient hun aanwijzingen op te volgen.
  • Respecteer overal de 1,5 meter afstand.
  • Bij de ingang van kerk kunt u uw handen desinfecteren en een weekbrief meenemen.
  • De garderobe is gesloten en wilt u zo weinig mogelijk gebruik maken van het toilet?
  • De diaken geeft aan waar u in de kerk kunt zitten, houdt u aan zijn/haar aanwijzingen. (dat betekent dat u niet op de ‘eigen’ plek kunt zitten. )
  • De collecte wordt gehouden bij het verlaten van de kerk, bij de uitgang staan schalen waarin u uw gift kunt doen. Er kan ook via de telefoon met de app van GIVT geld worden overgemaakt.
  • Wilt u bij het verlaten van de kerk hiervoor ook de aanwijzingen van de diaken opvolgen en afstand houden?
  • Reserveren voor het bijwonen van een dienst is verplicht.

Reserveren vooraf tot vrijdagavond 18.00 uur:

• Reserveren is verplicht! Dit gaat simpel door het aanmeldformulier in te vullen.
  • Met het reserveren wordt uw aantal personen, naam, mail en uw telefoonnummer gevraagd en in een lijst vastgelegd. Deze lijsten zijn enerzijds om inzichtelijk te hebben hoeveel mensen de dienst gaan bezoeken en anderzijds, om bij een Covid melding meteen inzichtelijk te hebben wie de andere bezoekers waren, we zijn verantwoordelijk voor elkaar. Na zes weken worden de lijsten vernietigd.
  • Als reserveren via het formulier niet lukt, dan kunt u bellen naar een contactpersoon. De contactpersoon staat vermeld bij de diensten. Bij ‘geen gehoor’ kunt u bellen met Hanneke Dijkstra 0512-363548.
  • U ontvangt een reactie op uw reservering en een tijdstip waarop u wordt verwacht. Vanwege de maatregelen is er een gespreide toeloop: 9.00 uur, 9.10 uur en 9.20 uur.

Als laatste
Het is voor ons allemaal wennen, deze vorm van kerkbezoek. Je bent wel bij de dienst aanwezig en nu mag er dan ook gezongen worden, maar toch…. De ontmoeting, het praatje bij de koffie wordt gemist. Maar we missen ook elkaar. En hoelang gaat dit nog duren? We weten het niet. We zien uit naar betere tijden, laten we elkaar vasthouden en omzien naar elkaar!

We heten u graag welkom!